Erilise ümbriku jahtijad tegid Pärnus puhta vuugi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Eliisabeti kiriku margi ilumise puhul anti välja kaart, esimese päeva ümbrik ja Pärnus sai ka eritempli.
Eliisabeti kiriku margi ilumise puhul anti välja kaart, esimese päeva ümbrik ja Pärnus sai ka eritempli. Foto: Jüri Looring

Täna on filatelistidel ehk margikogujatel tähtis päev: Eesti kirikute margisarjas ilmus Pärnu Eliisabeti kirikut kujutav postmark. Erakordse sündmuse puhul sai Pärnu südalinna postkontorist soetada eritempliga ümbriku.

Hommikul kell üheksa, kui postiasutus uksed avas, olid margihuvilised juba ootel. Esimene kunde soetas kohe 50 marki, see jäi ühtlasi päeva suurimaks ühe inimese ostukoguseks. 

Kui Eesti evangeelse luterlik kiriku Pärnu Eliisabeti koguduse juhatuse esimees Andres Riivits tund hiljem 15 eriümbrikku ostma läks, ulatati talle neid vaid viis. Kogu partii oli tunniga läbi müüdud. Üllatunud Riivitsa jutu järgi on kirikul õnneks Eesti Postiga oma kokkulepe: pildil ilutseva pühakoja tarvis trükitakse lisapartii ümbrikke, nii saab siinne kogudus oma tarbeks 500 marki, kaarti ja ümbrikku. “Selline on meie kantselei aastane vajadus. See on kaunis ja eriline ümbrik, millega saata sünnipäevaõnnitlus, leerikutse või hoopis kiriku aastamaksu tasumise meeldetuletus,” loetles Riivits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles