Pärnu kesklinna võimlasse kogunevad sajad tantsijad

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli JJ-Street tantsijad.
Tantsukooli JJ-Street tantsijad. Foto: Urmas Luik

Sel laupäeval Pärnu kesklinna koolide võimlas toimuv mittetulundusühingu Estonian Dance Organization (EDO) tantsuvõistlus “Pärnu Spring Cup 2012” toob kõikjalt Eestist kokku sadu tantsijaid.

Kell 9 algavates eelvoorudes astub võistlustulle 543 tantsijat, kes astuvad üles disko, hip-hopi, show- ja tänavatantsu kategoorias. Finaalideni jõuab järg pärastlõunal.

Võistluse ühe korraldaja Meeli Pärna sõnutsi saavad võistlusel osalejad reitingupunkte, mis vajalikud välismaale esinema minekuks.

“Aga nüüdne võistlus on tähtis juba seetõttugi, et see on üks väheseid väljundeid, kus meie väiksed ja suured tantsijad oma oskusi saavad näidata. Peale “Koolitantsu” festivali meil ju rohkem üle-eestilisi tantsuüritusi ei ole,” räägib Pärna.

Tantsijad, kellest noorim vaid viieaastane, astuvad üles nii üksi, duodes kui gruppides.

Pärna hinnangul on publikule atraktiivseim jälgida soolo- ja duotantsijate omavahelist võistlemist. See tähendab, et kümmekond üksiktantsijat tantsivad korraga sama muusika järgi ühe minuti jooksul tantsu, mis pole varem ette valmistatud. Tandemis tantsijad siis paarilisega sünkroonselt teiste paaride vastu.

“Pärnu Spring Cupi” nimeline võistlus, mida toetab Pärnu linn, toimub sellisel kujul esimest korda ja ilmselt saab sellest igakevadine traditsioon.

“”Pärnu Spring Cup” lisatakse kindlasti EDO kalenderplaani,” lubab Pärna. “Tulevikus tahaksime selle reitinguturniiriga keskenduda laste vanuseastmetele ja ilmselt tuleb siis võistlus kahepäevane.”

Seekord võtavad “Pärnu Spring Cupist” osa Eesti tantsijad, ent perspektiivis võiks üritus omandada rahvusvahelise mõõtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles