Kahes rabas puhkesid kummalised põlengud (1)

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad käisid nädalavahetusel kustutamas kaht rabapõlengut. Foto on illustreeriv.
Päästjad käisid nädalavahetusel kustutamas kaht rabapõlengut. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Nädalavahetusel kustutasid päästjad Häädemeeste ja Tori vallas kummalisi rabapõlenguid.

Laupäeva õhtul kutsuti päästjad Häädemeeste valda Võidu külla, kus raba ääres põles turbapinnas. Sündmuspaigas vaatas vastu põlenud metsaalune, kus kümmekond puud oli ümber kukkunud, sest nende juurestik oli osaliselt läbi põlenud.

Veidi üle poolteise tunni järel oli päästjatel põleng lokaliseeritud ja nad otsisid veel harvu tulekoldeid, mis olid sügaval maa sees. Umbes 900 ruutmeetril toimunud põlengu lõplikuks kustutamiseks kulus üle kahe tunni.

Päästjate hinnangul võis tuli juba pikemat aega pinnases immitseda, kuid millest see alguse sai, ei ole teada. Päästemeeskond pani põlengut imeks, sest tegemist on väga kõrvalise kohaga.

Eile pärastlõunal teatati häirekeskusele rabapõlengust Tori vallas Tammiste külas. Päästjad leidsid eest ligemale 100ruutmeetrise põlenguala, mille kustutamiseks kulus kolm tundi.

Teatele reageeriti suurte jõududega: kohal olid Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Vändra kutselised ja Koonga, Sindi ja Tali vabatahtlikud päästjad.

Sellegi põlengu tekkepõhjus pole teada. Lääne päästekeksuse pressiesindaja sõnade kohaselt ei märganud päästjad alal ühtegi lõkkeaset, millest läbikülmunud maa võinuks põlema minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles