Plahvatusohu kõrvaldamine läks ühistule arvatust enam maksma (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Novembri lõpus tühjendas RagnSellsi masin vanad mahutid gaasisegusest veest.
Novembri lõpus tühjendas RagnSellsi masin vanad mahutid gaasisegusest veest. Foto: Sergei Saglo

Läinud aasta oktoobris tuvastas päästjate mõõteriist Pärnus Mihkli tänaval korteriühistu hoovis maa sees asuvate vanade gaasimahutite juures plahvatusohtliku olukorra. Varem kaht korrusmaja majapidamisgaasiga varustanud paagid olid lekkima hakanud ja levitasid juba pikemat aega ebameeldivat haisu. Pärast plahvatusohu avastamist andis tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet ühistule kirjaliku korralduse oht kiiremas korras kõrvaldada.

Kuna ühistul polnud 4500 eurot, et keskkonnaohtlik veesegu välja pumbata ja tsisternid demonteerida, pöördus selle esimees Sergei Saglo abipalvega Pärnu linnavalitsuse poole, kuid linn raha ei andnud.

Ühistu võttis novembri lõpus tühjendamise oma kulu ja kirjadega ette. Kui ainukesena sellist teenust osutava RagnSellsi masin kohale tuli, selgus, et paakides leidub peale vee ja gaasi segu ka õli jääke. Ootamatu avastus tähendas automaatselt hinnatõusu ja arve summaks kujunes 3200 eurot esialgu plaanitud 1800 euro asemel. Veel tuli ühistul maksta 300 eurot ehitusfirmale mahutite kaante avamise ja hilisema hermeetilise sulgemise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles