Saardes valib e-rahvas oma tegijamad

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Aasta vabatahtlikuks kandideerib Hans-Kristjan Raid, kes on tööle pannud Saarde valla noortevolikogugi.
Aasta vabatahtlikuks kandideerib Hans-Kristjan Raid, kes on tööle pannud Saarde valla noortevolikogugi. Foto: Erakogu

Saarde vallas annab internetirahvas teada, kes on nende arvates noorte-, kultuurivaldkonna ja kogukonna parim. Otsustamine on seda lihtsam, et kandidaatide tegude kirjeldused on ette antud ja ühelt e-aadressilt saab hääletada korra.

Aasta kultuuritegija aunimetusele on esitatud pillimängu õpitubade Lähkma külamajja tooja, Surju põhikooli õpetaja Ave Kartau. Täiskasvanud õppijate tunnustusüritusel Pärnus Nooruse majas võttis Kartau vastu tunnustuse “Aasta õpitegu 2022” pilliõppe arendamise eest Pärnumaal. Tema pühendumise ja tegevusega on Lähkmast kujunenud Saardest kaugemalgi tuntud rahvamuusikakeskus.

Aasta toetaja nimetusele kandideerib kaks vallas tuntud tegijat: kunstniku hingega Kaia Muhuste ja ettevõtja Raili Hein Allikukivi veinimõisast. Mõlemad on toetanud Kilingi-Nõmme klubi korraldatud üritusi.

Aasta kultuuri tähtsündmusi on esitatud valikusse üks: “Klubi Rock 2022”, mis tõi vallakeskusesse needki, kes Kilingi-Nõmme tihti ei sattu.

Rebimiseks läheb aasta kodanikuedendaja kahe kandidaadi vahel. Need on Ristiküla ja Tali külaselts. Kunagise valla- ja kolhoosikeskuse Tali küla rahvas ei lepi arusaamaga, et nad elavad ääremaal, ja tõestavad kogukonna elujõudu. MTÜ Ristiküla Külaselts paistab silma projektide kirjutamise oskusega, et toetusrahaga korraldada kogukonda siduvaid üritusi, ja omandas külakeskuse rajamiseks vajaliku kinnistu.

Aasta vabatahtlikuks kandideerib Hans-Kristjan Raid, kes on tööle pannud Saarde valla noortevolikogugi.

Silmapaistva noore kandidaat on nimetu, õigemini kollektiivne ettevõtmine ehk Saarde valla huvikeskuse avamine mullu 9. novembril ja selle tegevuse arendamine. Veebruaris plaanib keskus laieneda Surju külla.

Saarde volikogu esimees ja vallavanem suruvad tunnustatavate kätt Eesti Vabariigi 105. aastapäeva aktusel Kilingi-Nõmme klubis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles