Pärnu Postimehe ajakirjanikud valiti spordipressi aastaauhindade nominendiks

Pärnu Postimees
Copy
Spordireporter Märt Pilme.
Spordireporter Märt Pilme. Foto: Urmas Luik

Eesti spordiajakirjanike seltsi eestvedamisel toimuval spordiajakirjanduse eelmise aasta parimate tööde konkursil valiti nominentide sekka kaks Pärnu Postimehe ajakirjanikku.

Kirjutava pressi võistlusülevaadete seas on nominent spordireporter Märt Pilme 12. aprillil ilmunud looga "Kossutiimi juht ajaloolisest medalist: See on kindlasti kõvem kui mullune eestikate hõbe". Lisaks temale valiti nominendiks Kasper Elissaar jalgpalliportaalist Soccernet.ee ja Jaan Martinson Delfist/Eesti Päevalehest.

Parima maakondliku loo kategoorias on nominent tegevtoimetaja Lauri Habakuk. Tema sulest ilmus 9. detsembril reportaaž "Higi, vaev ega ainumatki pisarat ehk Ainulaadne jõujuurikate võistlus Koidula koolis".  Maakondlike lugude kirjutajatest on nominendiks ka Lenel Karu Tartu Postimehest ja Maarius Suviste Lõuna-Eesti Postimehest.

Spordiajakirjanduse konkursile laekus üle saja töö kaheksas kategoorias. Saadetud töid hindas žürii, kuhu kuulusid Kristi Kirsberg, Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak, Neeme Korv ja Kert Toobal. Fotokategoorias olid lisahindajad Raigo Pajula ja Joosep Martinson.

Tegevtoimetaja Lauri Habakuk.
Tegevtoimetaja Lauri Habakuk. Foto: Urmas Luik

“Iga aastaga läheb valik ses mõttes keerulisemaks, et žanrite piirid on väga laiad – on üsna keeruline võrrelda dokumentaalfilmi podcastide sarja või üksikintervjuuga,” kommenteeris Kirsberg žürii nimel. “Tugev kategooria on jätkuvalt publitsistika, kindlasti tunnustame maakonnalehtede autorite jõulist esiletõusu ja fotograafide kõrgetasemelist tööd.”

“Kõige enam nurinat kostus žüriiliikmetelt uudise kategooria osas – töid oli vähe ja keskmine tase niru,” lisas Kirsberg. “Muuhulgas toodi välja, et aasta viimastel päevadel ringlema läinud ja lõpuks suureks uudiseks paisunud jalgpallurite ja Valeri Karpini õhtusöögi lugu isegi ei esitatud.”

Spordiajakirjanduse eelmise aasta parimad tööd valiti kirjutava pressi publitsistika, audiovisuaalse pressi publitsistika, kirjutava pressi võistlusülevaate, audiovisuaalse pressi ülekande, kommentaari/kolumni, spordiuudise, spordifoto ja parima maakondliku loo kategoorias.

Võitjad kuulutatakse välja järgmisel kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles