Minister kinnitas transpordiameti 190miljonise investeeringute kava

Copy
Pärnu–Uulu neljarealise maanteelõigu ehitus algas eelmisel aastal.
Pärnu–Uulu neljarealise maanteelõigu ehitus algas eelmisel aastal. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut kinnitas transpordiameti maanteetaristu arendamise investeeringute kava aastateks 2021–2027 mahus 189,8 miljonit eurot.

Kava raames plaanib riik välja ehitada Pärnu–Uulu neljarealise maanteelõigu, Sauga–Pärnu neljarealise tee, Libatse–Nurme neljarealise tee, Tartu maantee–Neanurme–Pikknurme kolmerealise tee ning Paldiski maantee–Harku eritasandilise ristmiku. Samuti on plaanis uuendada teeilmajaamade seiresüsteeme, selgub kavast.

Investeeringute eesmärk on vähendada liikluses hukkunute ja raskelt vigastatute arvu poole võrra ehk saavutada olukord, kus hukkunute arv kolme aasta keskmisena ei ületaks 30. Samuti on eesmärk ühissõiduki, jalgrattaga või jala tööl käivate inimeste osakaalu kasv ja kasvuhoonegaaside heitkoguse vähenemine transpordisektoris.

Teedeinvesteeringute mahust 85 protsenti eraldatakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ja 15 protsenti on riigi omafinantseering, ilmajaamade seiresüsteemide eeldatavast 2,6 miljoni euro suurusest maksumusest katab ELi fond 73 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles