Parimate reisiraamatute seast leiab pärnaka teose

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Rene Satsi reisiraamat pälvis tunnustuse.
Rene Satsi reisiraamat pälvis tunnustuse. Foto: Erakogu

Go reisiajakirja koostatud žürii eesotsas esimees Tiit Pruuliga valis välja 2022. aasta parimad reisiraamatud, milleks on pärnakas Rene Satsi “Laos: aeg antud elada, aeg antud süüa” ja Tiina Söödi “Minu Rumeenia”.

“Mõlemad raamatud on väga isikupärased, kirjutatud hea huumoriga, mille taga aimuvad tegelikult sügavamad tunded ja läbielamised,” tõdes Tiit Pruuli. “Ei ole kahtlust, et Laos ja Rumeenia on autoritele tuntud paigad, mitte turistlikult pealispindsed sihtkohad.”

Satsi raamat Laosest on autori kolmas reisiraamat. Žürii märkis, et selles teoses on autor kirjeldatavale riigile jõudnud palju lähemale kui varem Iirimaa ja Sri Lanka puhul.

“Rene Satsist on saamas Eesti kõige ehedam reisikirjanik, kes ei kohku tagasi ühegi seikluse eest, aga oskab põnevaid ja koomilisi hetki kirjeldada avaramas kunstilises ja üldistusvõimelises kontekstis,” märkis Pruuli.

Rene Satsi kaasale Justynale meeldib Pärnus väga.
Rene Satsi kaasale Justynale meeldib Pärnus väga. Foto: Erakogu

Reisiajakirjanik ja maailmarändur Satsi kolis mullu sügisel poolatarist elukaaslase Justynaga Pärnusse. Aasta lõpus ilmus tema neljas reisiraamat “Minu matkarajad. Seiklemised mööda Eestit”, kus tuleb juttu mitmest Pärnumaa matkaseiklusestki.

“Minu Rumeenia” kohta märkis hindamiskomisjon, et detailsed ja vaimukad kirjeldused toovad Rumeenia igapäevaelu lugejale väga lähedale, peaaegu et hakkad lõhnugi tundma. Selle ladusa katte varjus jagab autor justkui muuseas sisukaid ja põhjalikke teadmisi Rumeenia elu eri valdkondadest, ajaloost, elulaadist ja tõekspidamistest.

Tiina Sööt Rumeenias.
Tiina Sööt Rumeenias. Foto: Ioan Cernei

Mõlemad autorid saavad Go Travelilt preemiaks 1000 eurot reisiraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles