Punane kukk põhjustas paksu pahandust

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna Rääma tänavale sõitnud pritsimehi ootas ees ligemale 40 ruutmeetril lõõmav maastikupõleng.
Pärnu linna Rääma tänavale sõitnud pritsimehi ootas ees ligemale 40 ruutmeetril lõõmav maastikupõleng. Foto: Päästeamet

Eile teatati häirekeskusele kolmest õnnetusest, mis vajasid päästjate sekkumist.

Kell 13.10 tuli teade põleva sõiduauto kohta Lääneranna vallas Paadrema külas. Teataja proovis tuld kustutada oma jõududega, kuid see tal ei õnnestunud. Kui Lihula päästemeeskond kohale jõudis, põles sõiduk lahtise leegiga. Päästjad panid põlengule piiri kella 13.32ks, jätkates järelkustutustöödega. Juhtum lõpetati kella 14ks.

Kell 13.51 kutsuti päästjad Pärnu linna Rääma tänavale jõe äärde, kus häirekeskusesse helistanu sõnutsi põles kuiv pilliroog. Kohapeal selgus, et põles umbes 40ruutmeetrit roostikku ja kuivanud heina, mis kiiresti kustutati. Pritsimeeste hinnangul oli ilmselt tegemist süütamisega, sest põleng oli puhkenud kolmes kohas.

Kell 18.46 sõitsid päästjad kustutama Põhja-Pärnumaa vallas Kõnnu külas süttinud kulu. Päästjate saabumise ajaks olid inimesed 300ruutmeetrise põlengu juba ise kustutanud. Tänu elanike kiirele tegutsemisele päästeti lähedal asuv heinaküün. Selgus, et maaomanik oli eelmisel päeval paja sees põletanud prahti, mis siis tuulega uuesti süttis ja kuiva heina põlema pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles