Töömess kutsub tutvuma ka õppimisvõimalustega

Karl Hütt
, reporter
Copy
Sügisel tuli Pärnumaa värbamispäevale kohale väga palju rahvast.
Sügisel tuli Pärnumaa värbamispäevale kohale väga palju rahvast. Foto: Urmas Luik

Töötukassa virtuaalsel töö- ja karjäärimessil pakub tööd paarsada tööandjat, ühtlasi toimub homme Pärnumaa värbamispäev.

Messi projektijuht Livia Laas ütles, et töö- ja karjäärimess toob kõikjalt Eestist kokku eri valdkondade tööandjad, kes tutvustavad inimestele uusi ja põnevaid töötamisvõimalusi. “Mess on mõeldud nii tööd otsivatele kui töötavatele inimestele, kes mõtlevad vahetada töökohta või teha koguni karjääripöörde,” selgitas Laas.

Interneti vahendusel saab uudistada mitmes töötoas, et koos spetsialistiga üle vaadata oma kandideerimisdokumendid, teha läbi töö- või sisseastumisvestlus, arutada enda plaane karjäärinõustajaga, osaleda koolide ja ettevõtete infotundides. Kindlasti on põhjust messile tulla noortel, kes suveks soovivad tööd leida.

Tänavu on messi üks põhisuundi haridus. Kohal on pea 30 kutse- ja kõrgkooli ning täiskasvanute gümnaasiumi. Saab tutvuda nii erialade kui sisseastumistingimustega.

Laas tõi virtuaalse messi suure plussina esile, et kõike saab teha endale sobival ajal ja kohas. “Kuna üritus toimub nädala sees ning paljud on sel ajal tööl, saab igaüks ise valida, mis ajal on tal kõige mugavam messist osa võtta,” märkis projektijuht.

Tööandjatele korraldatakse konverents teemal “Millised teadmised ja oskused on tulevikutöötajal?“ Kõik soovijad saavad arutelu jälgida messilehel. “Anname ülevaate tööturu tulevikust nii Eestis kui maailmas, arutame, millised on tööandjate võimalused ja vajadused praegu ja kuidas saab töötukassa tööandjatele toeks olla,” tutvustas Laas.

Eesti tööturust teeb ülevaate SEBi majandusanalüütik Mihkel Nestor, üleilmsetest  tööturutrendidest räägib Manpoweri äriarendusjuht Kirke Altrov ja haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Renno Veinthal kõneleb hariduse tulevikust.

Mess vältab 11.–14. aprillini veebilehel toomess.ee.

Peale selle toimuvad messinädalal maakondades värbamispäevad, näiteks homme 11–13 on Pärnu keskraamatukogus kohal 20 tööandjat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles