Pärnu linnapea seisab silmitsi järjekordse umbusaldusega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusele avaldati viimati umbusaldust veidi üle poole aasta tagasi.
Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusele avaldati viimati umbusaldust veidi üle poole aasta tagasi. Foto: Kuvatõmmis videost

Pärnu linnavolikogu opositsiooni kuuluvate Eesti Konservatiiivse  Rahvaerakonna (EKRE) ja Keskerakonna fraktsiooni esindajad esitasid järjekordse umbusaldusavalduse linnapea Romek Kosenkraniusele, nimetades viis põhjust, miks praegune suvepealinna meer nende hinnangul oma rolli ei sobi.

Seekordses umbusaldusavalduses on esile toodud viis põhjust, miks Kosenkranius (valimisliit Pärnu Ühendab) volikogu opositsiooni arvates linnapea ametisse ei sobi.

Umbusaldajate hinnangul on Pärnu linnal võrreldes ülejäänud omavalitsustega ebaproportsionaalselt palju kohtuvaidlusi.

“Viimase kahe aasta jooksul on linn olnud seotud mitme vaidlusega, mis viitavad vastutustundetule juhtimisele ja otsustele, mida tehakse poolte arvamust kuulamata. See mitte ainult ei takista linna arengut, vaid avaldab survet linnaeelarvele,” seisab umbusaldusavalduses.

Samuti teeb opositsiooni liikmetele muret linnavalitsuse suur kaadrivoolavus, mis viitab halvale juhtimisele ja organisatsioonikultuurile.

Kolmas etteheide linnapeale puudutab Pärnu ranna sinilipu puudumist. “Pärnu ranna kvaliteet on linnapea juhtimise all märgatavalt langenud, mis on viinud sinilipu kaotamiseni kolmandat aastat järjest. Linnapea ei ole suutnud leida tõhusaid lahendusi Pärnu randade atraktiivsuse tagamiseks,” arvavad umbusalduse avaldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles