Kohus ei andnud Virtsu koolile ka teistkordsel taotlemisel õiguskaitset (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Septembrist muutub seni üheksaklassiline Virtsu kool neljaklassiliseks.
Septembrist muutub seni üheksaklassiline Virtsu kool neljaklassiliseks. Foto: Mailiis Ollino

Kohtu hinnangul ei ole juuni lõpus eelmise kohtumääruse tegemise ajaga võrreldes ilmnenud selliseid uusi asjaolusid, mis tingiksid küsimuse uuesti läbi vaatamise ja saaksid õigustada taotlusele uue hinnangu andmist.

Kohtu selgitusel oleks alus asuda juba sisuliselt lahendatud esialgse õiguskaitse taotlust üle vaatama juhul, kui ilmnenud oleksid uued faktilised või õiguslikud asjaolud või kui taotlus oleks esitatud teisel alusel. Samadel asjaoludel ja alusel esitatud taotluse raames ei saa kaebajad jätkata halduskohtus vaidlust ega halduskohus ümber hinnata ringkonnakohtu seisukohti. Praegusel juhul ei ole kohtu hinnangul faktilised ega õiguslikud asjaolud muutunud.

Lääneranna vallavolikogu otsustas tänavu kevadel, et seni üheksaklassilisena töötanud Virtsu kool muutub sügisest neljaklassiliseks. Vald soovib muuta seni kahes majas tegutsenud Virtsu kooli neljaklassiliseks, sest just nii palju klasse mahub Virtsu lasteaia hoonesse, mida uuendati kümmekond aastat tagasi. Seoses kooli sulgemisega koondatakse kümme töötajat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles