Järelvaadatav Põhja-Pärnumaal valiti Aivar Mäe mantlipärija

Pärnu Postimees
Copy
Aivar Mäe sai oma lahkumiskingituse juba kätte.
Aivar Mäe sai oma lahkumiskingituse juba kätte. Foto: Eva Soosaar

Aasta tagasi Põhja-Pärnumaa vallavanemaks saanud Aivar Mäe teatas mais, et lahkub augusti keskel vallajuhi ametist ja asub tööle Vanemuise teatri direktorina. Täna kell 14 Pärnu-Jaagupis algaval volikogu istungil selgub, kes tema ameti üle võtab.

Enne volikogu istungit on teada, et vallavanema kandidaate esitatakse ilmselt kaks. Esimesena hõikas praegune koalitsioon välja Madis Koidu (valimisliit Tasakaal) nime, Koit on volikogu aseesimees, eelarve- ja majanduskomisjoni juht. Aivar Mäe ise oli Koidu enda asendajaks välja pakkunud. 


Opositsioonis valimisliit Inimeste Eest esitab vallavanema kandidaadiks kunagise abivallavanema Jaanus Rahula. Teise kandidaadi seadmine oli Rahula sõnutsi mõeldud arutelu tekitamiseks, kuna opositsioon ei ole nõus sellega, kuidas praegu valla hariduselu juhitakse.

Vallavanem valitakse salajasel hääletusel.

Põhja-Pärnumaa 21-kohalises volikogus on koalitsiooni moodustavatel valimisliitudel Meie Vald, Vändra Noored ja Tasakaal ning Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal kokku 16 mandaati. Opositsioonis valimisliidul Inimeste Eest on viis kohta.

Enne kui jõutakse vallavanema hääletuseni, on päevakorras näiteks Põhja-Pärnumaa valla arengukava aastani 2030 ja perioodi 2024–2028 eelarvestrateegia kinnitamine. Ametist lahkuv Aivar Mäe tõdes pikemas usutluses Pärnu Positimehele, et tegu on üsna ambitsioonika plaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles