Kihnlased valmistuvad purustama seadustatud ahelaid

Copy
Kihnu rahvamajas näitas regionaalminister Madis Kallas kõnekat kaarti rikkuse jaotumise kohta Eestis, tema kõrval on arutelu juhtinud Mark Soosaar ja Kihnu vallavanem Egon Vohu trois.
Kihnu rahvamajas näitas regionaalminister Madis Kallas kõnekat kaarti rikkuse jaotumise kohta Eestis, tema kõrval on arutelu juhtinud Mark Soosaar ja Kihnu vallavanem Egon Vohu trois. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu rahvamajja kogunes lõikuskuu teisel pühapäeval kenake hulk kohalikke ja massakaid (kihnu keeles mandriinimesi), et liigutada mõtteid saarestiku loodushoiukava üle. Arupidamise “Kihnu merepark kui meie vääriselupaik” kutsus kokku SA Kihnu Kultuuri Instituut koos vallavalitsusega ja kohale sõitis ka regionaalminister Madis Kallas.

Paaritunnise tiheda arutelu ajal kirjutas minister paberile mitu märksõna, neist esimesena: initsiatiiv alt üles muutuste tegemiseks. “Arvan, et see on väga hea algus ja nii võiks paljud asjad saada alguse,” lisas ta kommentaariks.

Teisena: võtta aluseks biosfääri kontseptsioon, mis hõlmab endas inimest, looduskeskkonda ja kestlikku majandamist ehk täpselt see, mida Eesti saared vajavad.

Tagasi üles