RMK kompab Paikusel piire raietöödeks

Annika Auväärt
Copy
Teisipäeva õhtupoolikul kogunesid nii RMK esindajad kui kümmekond kohalikku aruteluks ja metsas ringkäiguks.
Teisipäeva õhtupoolikul kogunesid nii RMK esindajad kui kümmekond kohalikku aruteluks ja metsas ringkäiguks. Foto: Urmas Luik

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) näeb Paikusel vajadust raiuda nii Paide maantee äärses metsatukas, mida nelja aasta eest juba lagedamaks võeti, kui ka üle tee, kus aastakümneid puutumatuna püsinud männik. Tegemist on kõrgendatud avaliku huviga aladega, seega küsitakse kohalike arvamustki.

Teisipäeva õhtupoolikul kogunesid nii RMK esindajad kui kümmekond kohalikku aruteluks ja metsas ringkäiguks Paikuse RMK kontori ees. Vändra metsaülema Aliis Kevvai sõnutsi on vaja 2019. aastal raiutud aladel veel suuri puid maha võtta, kuna väikeste männiistikute seisukord ei ole kiita: napib valgust ja toitaineid. Metsaülema hinnangul tuleks maha võtta veel umbes kolmandik puudest. Ilma hõrendamiseta istikud ellu ei jäävat.

Vändra metsaülema Aliis Kevvai sõnutsi on vaja 2019. aastal raiutud aladel veel suuri puid maha võtta, kuna väikestel männiistikutel napib valgust ja toitaineid.
Vändra metsaülema Aliis Kevvai sõnutsi on vaja 2019. aastal raiutud aladel veel suuri puid maha võtta, kuna väikestel männiistikutel napib valgust ja toitaineid. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles