Riik soovib toetusraha abil kiirendada tuuleparkide rajamist (1)

Copy
Madis Kallas ütles, et toetus aitab märgatavalt kiirendada tuuleparkide rajamist. 
Madis Kallas ütles, et toetus aitab märgatavalt kiirendada tuuleparkide rajamist. Foto: Konstantin Sednev

Riik jagab kohalikele omavalitsustele roheinvesteeringuteks neli miljonit eurot. Siht on kiirendada üleminekut puhtale energiale.

“Valitsus on võtnud eesmärgiks, et aastaks 2030 oleks võimalik 100 protsenti kogu Eesti elektri tarbimisest toota taastuvatest energiaallikatest,” ütles regionaalminister Madis Kallas ja lisas, et toetus aitab märgatavalt kiirendada tuuleparkide rajamist.

Näiteks saab toetust taotleda tuuleenergeetikat kavandava planeeringu koostamise korraldamiseks või tuuleenergeetika projekteerimistingimuste, ehitusloa ja kasutusloa koostamise ja menetlemisega seotud juriidiliste küsimuste lahendamiseks. Samuti toetatakse spetsiifiliste teadmistega ekspertide tööd, kes saavad vajaduspõhiselt nõustada, saavutamaks parim tuuleenergeetika ruumilahendus. Samuti on võimalik toetust saada tuuleenergeetikaga seotud kommunikatsiooni korraldamiseks ja avalikkuse kaasamiseks.

Toetuse maksimaalne summa omavalitsuse kohta on 200 000 eurot, minimaalne 5000 eurot projekti kohta.

Toetust rahastatakse Euroopa Liidu vahenditest. Meetmes seatud eesmärkide saavutamise eest vastutab regionaal- ja põllumajandusministeerium. Taotlusvooru korraldab ja projekte aitab ellu viia riigi tugiteenuste keskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles