Pärnu ootab ettepanekuid arengukava ja eelarvestrateegia suhtes

Pärnu Postimees
Copy
Järgmisel aastal keskendub Pärnu linna arengukava kõige enam kolmanda silla ja sellega seotud tänavate ehitamisele.
Järgmisel aastal keskendub Pärnu linna arengukava kõige enam kolmanda silla ja sellega seotud tänavate ehitamisele. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus kiitis heaks ja suunas avalikustamisele Pärnu linna arengukava tegevuskava ja linna eelarvestrateegia aastateks 2024–2028 koos eri aastate investeeringute kavadega, mõlemad dokumendid võtab pärast avalikustamist vastu linnavolikogu.

Arengukava tegevuskava ja eelarvestrateegia avalik väljapanek kestab 21. septembrist kuni 11. oktoobrini ja ettepanekuid arengukava tegevuskava ja eelarvestrateegia muutmise kohta saab esitada 11. oktoobrini. Avalik arutelu toimub 13. oktoobril Pärnu linnavalitsuse majas.

Arengukava tegevuskavas aastateks 2024-2028 kajastuvad linna arengule olulised algatused ja investeeringud. Selle lisades “Investeeringute kava 2024–2028” ja “Investeeringute kava 2029–2035” on täpsustatud ja korrigeeritud tegevuste maksumust, täitmise aega ja finantseerimisallikaid.

Arengukava tegevuskava on aluseks linnaeelarve planeerimisel ning Euroopa Liidu fondide ja muude rahastamisvõimaluste kavandamisel ja taotlemisel.

Abilinnapea Irina Talviste sõnutsi keskendub arengukava järgmisel aastal kõige enam kolmanda silla ja sellega seotud tänavate ehitamisele. “Suuremad investeeringud on peale silla Pargi tänava läbimurre, Raba tänava rekonstrueerimisega alustamine ja Supeluse tänava uuendamine,” märkis Talviste.

Eelarvestrateegias on arvestatud pensionidelt laekuva tulumaksu ja käibemaksu tõusuga. “Suuremad kulutused on seotud õpetajate võimaliku palgatõusu ja hooldusreformiga,” ütles abilinnapea Meelis Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles