Pärnus kogunesid depressiooni vastu võitlemise tipud (1)

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Euroopa depressioonivastase liidu president, professor Ulrich Hegerl (vasakul) on kindel, et depressioon on enamikul juhtudel ravitav.
Euroopa depressioonivastase liidu president, professor Ulrich Hegerl (vasakul) on kindel, et depressioon on enamikul juhtudel ravitav. Foto: Urmas Luik

Üleeuroopalisele depressiooniga toimetuleku võrgustiku töökoosolekule Pärnu keskraamatukokku kogunesid peale eestlaste eksperdid seitsmest riigist: Hispaaniast, Itaaliast, Saksamaalt, Poolast, Iirimaalt, Ungarist ja Belgiast.

Paljud depressiooni all kannatavad inimesed ei saa eri põhjustel vajalikku ravi, olgu siis puuduliku diagnostika või ravi tõttu. Kümne Euroopa riigi esindajatest koosnev konsortsium on ligemale kolm aastat viinud ellu projekti, mille eesmärk on depressiooni ja suitsidiaalse käitumisega patsientide hooldust ja ravi parandada. Kaasa lööb Euroopa depressioonivastane liit.

Euroopa liidu terviseprogrammi toel tegutsev rahvusvaheline ühendus kaasab depressiooniga toimetulekuks kohalikke kogukondi ja võimaldab inimestel teaduslikult tõestatud veebipõhise eneseabiprogrammi iFightDepression (iFD) toel oma depressiooni ise juhtida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles