Korraldaja: Valgusfestival võiks edendada lennuliiklust

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Pärnu valgusfestivalil ÖÖvalgel etendus üle linna kuus valgusteatri lühilavastust.
Pärnu valgusfestivalil ÖÖvalgel etendus üle linna kuus valgusteatri lühilavastust. Foto: Mailiis Ollino

Eelmise nädala teises pooles Pärnu enneolematu rahvahulgaga täitnud valgusfestival võis nii kodu- kui välismaalt kohale meelitada pea 50 000 külastajat. Korraldaja Argo Valdmaa arvates võib ettevõtmist julgelt siinseks suurimaks publikumagnetiks nimetada.

Vabaühingu Öövalgel juht Argo Valdmaa tunnistas, et pole inimesi sel aastal kokku lugeda püüdnud, ent silma järgi oli külastajaid märksa enam kui mullu. "Täpset arvu öelda ei oska. Segutorni juures panime tähele, et osa inimesi vaatas etendust maja tagant ja nägi laval toimuvast poolt. Eelmisel aastal sellist asja ei olnud," meenutas korraldaja.

Inimeste hulga mõõtmiseks pole head lahendust. Mullu pildistati lava tornidest publikut ja loeti pead üle, korrutati number etenduste arvuga ja saadi keskmise külastajate arv etenduse kohta. Samuti uuriti hotellidest nende täitumust enne ja pärast festivali ning võrreldi seda festivaliaegse täitumusega. "Seda on jube raske hinnata, meil pole mõõtmisvõimalust, tegime ettevõtluse arendamise sihtasutuse​ (EAS) jaoks analüüsi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles