Sügistorm jättis Kihnu saare kaheks ööpäevaks elektrita

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Selle sügise esimese suurem torm murdis Kihnus puid nii teedele ja elektriliinidele ja kohalikud päästjad said kahe päeva jooksul 19 väljakutset.
Selle sügise esimese suurem torm murdis Kihnus puid nii teedele ja elektriliinidele ja kohalikud päästjad said kahe päeva jooksul 19 väljakutset. Foto: Egon Vohu

Nädalavahetusel möllanud sügistorm tabas Pärnumaal kõige valusamalt Kihnut, mis jäi laupäeva õhtupoolikul tervenisti elektrita. Veel eile õhtul oli küsimärgi all, kas Elektrilevi rikkebrigaad pääseb mandrilt saarele.

Täna hommikul oli merevee tase, mis laupäeva ennelõunal tõusis 130 sentimeetrit üle keskmise, langenud ligemale 70 sentimeetri võrra ning mandri ja saare vahel kurseeriva parvlaeva Kihnu Virve kapten võttis elektrikud ühes masinatega pardale.

"Ehkki oli küsimuse all, kas Kihnu Virve saab üle viie tonni kaaluvaid sõidukeid pardale lubada, võttis kapten elektrimehed peale ja tõi hommikul saarele," ütles Kihnu vallavanem Egon Vohu. "Kihnu Virve kapten on suurte kogemustega ja tunneb laeva ja olusid väga hästi. Elektrimehed lubasid, et tänase päeva jooksul saame elektri tagasi."

Täna lõunaks oligi vool Kihnu majapidamistel tagasi.

Selle sügise esimene torm lõi mõra saare elektrivarustusse laupäeva pärastlõunal, kui kodudes hakkasid tuled vilkuma, kuni ühel hetkel pimedaks jäid. Vohu jutu järgi jäi terve saar elektrita kella 17–18 paiku.

Vallavanema jutu järgi on kihnlased harjunud, et tormidega võib elekter ära minna, aga tavapärane pole see, et katkestus venib nii pikaks.

"Eelmisel aastal olime ühe päeva elektrita. Nii suur katkestus, kui elekter mitu päeva ära on, oli viimati umbes 15 aasta tagasi," märkis Vohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles