Digipöörde tutvustusel pidid kalurid tundma end kui kilud karbis (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kalamajandusosakonna kutselise kalapüügi korralduse valdkonnajuht Kristi Ilves tõdes, et ministeeriumi eelarves pole aasta lõpus raha võõrustada kalureid näiteks kontserdimajas.
Kalamajandusosakonna kutselise kalapüügi korralduse valdkonnajuht Kristi Ilves tõdes, et ministeeriumi eelarves pole aasta lõpus raha võõrustada kalureid näiteks kontserdimajas. Foto: Kristo Niglas

Kui osa kalureid veel riigimajja sisenes, oli saal juba õpihimulisi ametivendi pungil täis ja paljud istekohta ei leidnud, vaid pidid seisma saali ukse taha. Üks kalur keeras otsa ümber, rehmas käega ja marssis koju tagasi. Just selline oli olukord Pärnu kesklinnas riigimajas, kus toimus kaluritele väga oluline koolitus ehk näidati mobiilirakendust, mida neil uuest aastast vaja läheb, et omale leib lauale tuua.

Oktoobris võttis valitsus vastu määruse, millega senised paberkandjal püügipäevikud asendatakse 1. jaanuarist mobiilirakendusega. Nutirakendusse PERK peab kutseline kalur andmeid sisestama enne püügile minekut ja pärast püügilt tulekut. Sadamast väljumine, tegevus püügivahenditega, eelteade, sadamasse saabumine, lossimine – kõik see saab uue rakenduse kaudu kohe nähtavaks nii kalanduse andmebaasis kui järelevalveametnikele. See peaks teoorias kiirendama kalastusandmete edastuse protsessi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles