Õnnetusse sattunud Amalie ootab Läti sadamas kauba mahalaadimist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Parvlaev Amalie sattus neljapäeva õhtul Ruhnust Pärnusse sõites lasti liikumapääsemise tõttu ohtlikusse olukorda ja politsei- ja piirivalveamet korraldas Liivi lahel suure päästeoperatsiooni.
Parvlaev Amalie sattus neljapäeva õhtul Ruhnust Pärnusse sõites lasti liikumapääsemise tõttu ohtlikusse olukorda ja politsei- ja piirivalveamet korraldas Liivi lahel suure päästeoperatsiooni. Foto: Kaader videost

Neljapäeval õhtul Liivi lahel lasti liikumapääsemise tõttu ohtlikult kreeni vajunud praamlaev Amalie ootab Lätis Mērsragsi sadamas kauba mahalaadimist. Omanikfirma Kihnu Veeteed teatel ei saanud alus õnnetuses vigastusi.

Aktsiaseltsi Kihnu Veeteed juhatuse liige Jaak Kaabel ütles, et nädalavahetusel Mērsragsi sadam ei töötanud, aga täna on Lätis laevafirma töötajad, kes teevad plaani, kuidas kaup või osa sellest maha laadida ning kreen likvideerida.

"Arvan, et täna õhtuks teame, kuidas edasi liigume. Ilmselt on selleks ajaks osa kaupagi maha tõstetud," lausus Kaabel.

Laevafirma juhi jutu järgi saab kraana abil Amalielt ilmselt maha tõsta sõiduautod. Ekskavaatori ja kütuseveoki puhul vaadatakse, kas nendega on võimalik laevalt maha sõita või need jäävad laevale ja nendega saab pärast kreeni likvideerimist Pärnusse reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles