Pildid Hundimaaling püüab bussijaamas pilke

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kilingi-Nõmme bussijaama juures ilmestab eraomandis hoone seina hundimaaling, mille autor on kohalik loomeinimene Tanel Šubin.
Kilingi-Nõmme bussijaama juures ilmestab eraomandis hoone seina hundimaaling, mille autor on kohalik loomeinimene Tanel Šubin. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmmes tõmbab pilgu endale bussijaama naabruse hoone seinamaaling, millel rahvusloom hunt on kujutatud täiskuuvalguses. Võõramad küsivad, kes ja miks selle maalis, kohalikud teavad autorit. Mitmekülgse andega kaaslinlast Tanel Šubinit, kes jõudis kevadel isegi teleuudistesse bussijaama läheduses purskkaevu juures maakivile maalitud Saarde vapilooma ilvesega.

Looduspilt instinkte usaldava hundiga maalilise metsa ääres oli Šubini sõnul ajendatud mitmest asjaolust. Kõigepealt hakkas idee tema peas tiksuma pärast suvist seiklust ühe Lätimaa järve ääres, kuhu ta jäi ööbima. Lõunanaabrite maaliline veesilm peegeldubki nüüd kuusemetsa taustal pannool.

«Järv jäi tagaplaanile ja mõtlesin, et teen hundi ka sinna külje peale, tegingi,» ütleb mitmemeetrise avalikku ruumi ilmestava teose autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles