JÄRELVAADATAV Lääneranna volikogu hakkab vallavanema palka tõstma

Pärnu Postimees
Copy
Volikogu arutab kui palju tõsta Lääneranna vallavanema Ingvar Saare töötasu.
Volikogu arutab kui palju tõsta Lääneranna vallavanema Ingvar Saare töötasu. Foto: Eero Vabamägi

Lääneranna vallavolikogu kuus liiget andsid eelmisel istungil sisse vallavolikogu esimehe Armand Reinmaa (Lääneranna valimisliit) umbusaldusavalduse. Tänasel istungil oli see päevakorra esimene punkt.

Lääneranna valla elanikud korraldasid vallavolikogu esimehe umbusaldamiseks rahvaalgatuse, kus toodi esile, et Reinmaa on tegutsenud ebaeetiliselt, ebakultuurselt ja valimislubadusi eirates ning põhjustanud sellega vallale suurt kahju. Seda toetas allkirjaga 757 inimest ehk ligikaudu 17 protsenti kohalikest, hääleõiguslikke elanikke on vallas ligemale 4500.

Petitsiooniga tehtud umbusaldusavaldust ei võetud vallavolikogus aga arvesse, põhjendades, et see pole kohaliku elu küsimus, mida saaks rahvaalgatuse korras algatada.


​Seepeale andsidki kuus volinikku eelmisel kuul sisse volikogu esimehe umbusaldusavalduse, mille ajendiks toodi valla maine kahjustamine peale 24. märtsil tehtud otsust koolivõrku muuta. Sellega pandi paika, et septembrist tuleb sulgeda Metsküla ja Lõpe kool ja muuta Virtsu kool neljaklassiliseks.

Volinike nimel umbusaldusavalduse edastanud Meelis Malk (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) selgitas eelmises volikogus, et nii suur kohalike elanike rahulolematus ei tohi jääda tähelepanuta. «Rääkimata vallaeelarvele tekitatud lisakoormusest seoses kohtukuludega,» toonitas Malk Lääneranna valla praeguseks juba üle 100 000 euro küündivaid kohtukulusid, mis kasvavad veelgi, kuna nelja kooliga on kohtuasi veel pooleli.

Peale Malga panid umbusaldusavaldusele käe alla vallavolikogu liikmed Eeva Helme ja Viljar Viljamäe Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, isamaalane Raul Oberschneider, Keskerakonda kuuluv Hegert Vesik ning Andres Hirvela valimisliidust Tegusad Kogukonnad. Lääneranna vallavolikokku kuulub 21 liiget.

Peale umbusaldamise on volikogu istungi päevakorras järgneva viie aasta eelarvestrateegia kinnitamine, järgmise aasta eelarve esimene lugemine ja vallavanema palga muutmise eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles