Vald remontis toetuse abil sõjapõgenikele kolm korterit

Pärnu Postimees
Copy
Sindi korter pärast renoveerimist.
Sindi korter pärast renoveerimist. Foto: Tori vald

Riigilt saadud 40 000 euro suuruse toetusega remonditi Tori vallas sõjapõgenikele kolm korterit: Sindis, Pulli ja Selja külas.

Kõige põhjalikumat remonti vajas kahetoaline korter Sindis, ent olukord polnud kiita ka Pulli küla ühetoalises korteris: toas ja köögis olid tahmakahjud, pesuruum kasutuskõlbmatu. Selja kolmetoaline korter vajas põhjalikumat remonti pesuruumis ja köögis ning tubades sanitaarremonti. Peale selle vahetati kõigis majapidamistes välja elektrijuhtmestik, laed, põrandad.

Sindi korter enne remonti.
Sindi korter enne remonti. Foto: Tori Vald

Tori valla sotsiaalnõunik Kaja Rebane avaldas, et Sindi korterisse on üürilised leitud, ülejäänud eluasemetesse tahetakse üürnikud leida veel selle kuu jooksul.

Need korterid on valla omandis ehk vald kasutas toetust enda tühjalt seisvate eluasemete remondiks.

Toetuse taotlemise üks tingimusi oli, et korda tehtud eluruum tuleb esmalt broneerida 12 kuuks Ukraina sõjapõgeniku sinna paigutamiseks. Selline reegel on vajalik, et sotsiaalkindlustusametil oleks kiiresti võimalik põgenikele elukoht leida. Pärast aasta möödumist võib vald korterid anda üürile kohalikele elanikele.

Korda tehtud korteritesse elama minevad sõjapõgenikud maksavad üüri turuhinna järgi.

Toetusmeetme eelarve oli kokku viis miljonit eurot ja seda raha sai küsida nii eluruumide soetamiseks kui olemasolevate ruumide korrastamiseks või eraomanikult rendile võtmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles