Tali seltsimajale puhuvad kohalikud neljandat korda hinge sisse

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Saarde valla asutusena on Tali ajaloolise seltsimaja uks kinni ja välistrepp hanges.
Saarde valla asutusena on Tali ajaloolise seltsimaja uks kinni ja välistrepp hanges. Foto: Urmas Luik

Keskpäevase elumärgina kaagatasid Tali vahel haned, kes olid pääsenud õue sama valgesse lumme nagu nende sulestikki. Üle tee peatus liinibuss, mis tuli Pärnust ja sõidab Veelikse kaudu ligemale 20 kilomeetri kaugusele vallakeskusesse Kilingi-Nõmme, kust tagasireisiga jõuavad koju koolilapsed.

Coopi kaupluse ees seisis paar autot, erapoe Tali kaubamaja juures polnud liikumist märgata. Kolhoosi kontorihoones, mille katuse alla mahtus omal ajal postkontorgi ning haldusreformi järel Saarde valla Tali teeninduskeskus ja lasteaed, on jäänud perearst ja ülemöödunud sügisest töötab raamatukogu, mis pidi välja kolima seltsimajast.

"Meil käib Tali, Veelikse ja Laiksaare rahvas raamatuid laenutamas, tulevad ja küsivad, mis on uut, ja Eesti kirjanikke nad loevad," ütles raamatukoguhoidja Anne Parts. "Vanemad inimesed käivad siin internetis ülekandeid tegemas, nad ise ei oska, mina aitan. Kui raamatukogu kaob, siis mis nad teevad, kellel endal arvutit ei ole ja lapsed kaugel? Ainuke võimalus on siit bussiga Kilingi-Nõmme … Kooli meil enam ei ole, lasteaeda ka ei ole. Pood jäi õnneks alles!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles