Üleskutse Toeta sõbrakuul neljajalgseid sõpru

Copy
Pärnumaa loomade varjupaigas on 50 koduootel igas värvitoonis ja vanuses miisut.
Pärnumaa loomade varjupaigas on 50 koduootel igas värvitoonis ja vanuses miisut. Foto: Mailiis Ollino

Varjupaikade MTÜ korraldab üheksandat aastat sõbrakuu kampaaniat “Sõpra tunned sabast!”, mis kutsub võtma varjupaigast kassi või tegema annetuse. Ühingu seitsme varjupaiga hoole all on ligemale 500 koduootel kassi, neist iga kümnes Pärnumaa loomade varjupaigas.

Kuna varjupaikades on sadu kaaslast otsivaid karvaseid sõpru, kutsubki Varjupaikade MTÜ üles inimesi just sõbrakuul endale sealt neljajalgset sõpra võtma. Kes aga kassi mingil põhjusel võtta ei saa, võib ulatada abikäe annetuse kaudu. “Tänu toetustele saavad meie armsad tegelased vajaliku ravi ja jõuavad uue kodu ära oodata,” rääkis Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa ja tõdes, et koduta kasside probleem on Eestis jätkuvalt väga suur. 

18 kuud kodu oodanud noor kassipoiss Emil on mänguhimuline ja puhtust hoidev noorhärra, kes teiste kassidega  hästi läbi saab.
18 kuud kodu oodanud noor kassipoiss Emil on mänguhimuline ja puhtust hoidev noorhärra, kes teiste kassidega  hästi läbi saab. Foto: Varjupaikade MtÜ

“Meie hoole all on praegu pea 500 kassi. Seetõttu pööramegi igal aastal veebruaris eritähelepanu just kassidele. Mõni meie hoolealustest on kodu oodanud lausa aastaid ja loodame, et neile kõigile leidub kusagil oma inimene,” rääkis ühingu kõneisik.

Sõbrakuu kampaaniat toetab lemmikloomapood PetCity, kus veebruaris Varjupaikade MTÜst kassi võtjad saavad kaasa kinkekoti hea ja paremaga uue lemmiku tarvis.

Hoiukodus elav Margaret on elukutseline
pairöövel, kes tuvastab iga inimkäe, mis võiks teda silitada. Kodu on ta oodanud juulist 2022.
Hoiukodus elav Margaret on elukutseline pairöövel, kes tuvastab iga inimkäe, mis võiks teda silitada. Kodu on ta oodanud juulist 2022. Foto: Varjupaikade MtÜ

Pärnumaa loomade varjupaigas ootab kodu 50 eriilmelist kiisut, kellest kõige kauem on kodu oodanud süsimust kassipoiss Emil ja triibikud Priit ning Margaret, kes kõik jõudsid varjupaika 2022. aasta suvel. Kassidega saab lähemat tutvust teha Raba tänaval asuvas varjupaigas, leppides enne kokku külastusaja.

Priit on kodu oodanud agustist 2022, talle võib pakkuda ka hoiukodu.
Priit on kodu oodanud agustist 2022, talle võib pakkuda ka hoiukodu. Foto: Varjupaikade MtÜ
Tagasi üles