Vaimse tervise vabatahtlikud ootavad inimesi muresid jagama

Pärnu Postimees
Copy
Vaimse tervise kohvik asub nüüd Pärnu keskraamatukogus.
Vaimse tervise kohvik asub nüüd Pärnu keskraamatukogus. Foto: Urmas Luik

Tavaliselt iga kuu viimasel laupäeval päeval toimuv vaimse tervise kohvik toimub Eesti Vabariigi aastapäeva tõttu juba sel nädalal.

Vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega Eesti ühiskonnas tegelev peaasi.ee avab sel laupäeval Pärnu keskraamatukogus vaimse tervise kohviku, kus erikoolituse läbinud vabatahtlikud pakuvad end toetavaks kuulajaks ja vajadusel suunavad professionaalset abi saama.

Varem toimus vestluspäev Pärnus Cafe XSi kohvikus, kuid uuest aastast oodatakse külastajaid raamatukogus. “Proovime uue asukohana raamatukogu, sest raamatukogude atmosfäär on olemuselt rahulik ja paljudel inimestel on juba harjumus seal käia,” selgitas muudatust peaasi.ee vaimse tervise kohvikute projektijuht Sandra Liiv. Lisades, et väiksemates linnades on aasta läbi töötavate kohvikute ja sealsete istekohtade arv piiratud ja võib juhtuda, et mõnel laupäeval head tõsistel teemadel vestlemise nurka ei teki.

Kohviku vabatahtlikud on läbinud vaimse tervise esmaabi koolituse, kus nad omandasid toetava kuulamise ja vaimse tervise esmaabi pakkumise oskused. Vabatahtlikud istuvad eraldi märgistatud lauas valgetes T-särkides, millel kiri „Olen olemas”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles