Galerii ⟩ Riigimaja asukad naudivad linna üht kaunimat kohvinurgavaadet

Copy

Pärnus Rohelisel tänaval hiljuti avatud riigimaja ametite töötajad saavad nautida linna üht kaunimat kohvinurgavaadet: renoveerimise järel on läbi kolme korruse kõrguvast talveaiast kujunenud hoone süda.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Olav Avarsalu, kes pärnakana kolis sellese hoonesse sisse eelmise renoveerimise järel 16 aastat tagasi, tõdes, et ägeda sisustuse ja kauni vaatega talveaed on uues majas see koht, kus eri asutuste töötajad armastavad koos käia ja saavad omavahel suhelda. «Varem oli talveaed talvel külm ja suvel oli seal palav, aga nüüd on see selle maja üks populaarsemaid kohti,» seletas Avarsalu ja märkis, et talveaiast on kujunenud koht, kus teave kõige kiiremini liigub. «Hiljutise angerjate ümberasustamisskandaali ajal said teiste siinse maja ametite töötajad meie inimeste käest juhtunu kohta infot eelkõige talveaias.» Keskkonnaameti kõrval asuvad Rohelise tänava riigimajas põllumajandus- ja toiduamet (PTA), põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA), maa-amet, keskkonnaagentuur ja keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskus. Hoonesse loodi 128 töökohta, PTA proovide vastuvõtuala, samuti asutuste erivarustuse hoiu- ja pesuruumid. Seni veidi üle 3000ruutmeetrise netopinnaga maja, mis nõukogude ajal ehitati Eesti Maaparandusprojekti Pärnu kontoriks, võttis ligemale poolteiseaastase ümberehitamise käigus veidi juurde. Nüüd on seal põrandapinda 3400 ruutmeetrit ja pinnaefektiivsus töökoha kohta 18 ruutmeetrit. Renoveerimistööd läksid koos projekteerimisega maksma 6,1 miljonit eurot. Tööde käigus jäi vana hoone küll püsti, kuid sees ehitati kõik põhjalikult ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles