Selgus RMK Paikuse kontori arhitektuurivõistluse võidutöö

Pärnu Postimees
Copy
RMK Paikuse maja arhitektuurikonkursi võidutöö "Rimka"
RMK Paikuse maja arhitektuurikonkursi võidutöö "Rimka" Foto: Arhitektuuribüroo JVR

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) ja Eesti arhitektide liit korraldasid arhitektuurivõistluse, et anda uus ilme RMK Paikuse amortiseerunud büroohoonele. Parima ideelahendusega «Rimka» tuli välja arhitektuuribüroo JVR.

Paikuse kontori arhitektuurivõistluse tingimused nägid ette, et kavandamisel RMK büroohoone peab olema kõrgetasemelise arhitektuuriga, esinduslik, mugav ja funktsionaalne, energiasäästlik. Oluliseks tingimuseks seati puidu kasutamine põhilise konstruktsiooni- ja viimistlusmaterjalina, et olla eeskujuks kohaliku puidu väärindamisel.

Arhitektuurivõistlusel seati oluliseks tingimuseks puidu kasutamine põhilise konstruktsiooni- ja viimistlusmaterjalina.
Arhitektuurivõistlusel seati oluliseks tingimuseks puidu kasutamine põhilise konstruktsiooni- ja viimistlusmaterjalina. Foto: Arhitektuuribüroo Jvr

Võistlusele laekus 17 tööd. Žürii liige arhitekt Andres Põime hindas, et tööde ja lahenduste valik oli esinduslik, kuigi puit hoone peamise materjalina osutus paljudele parajaks pähkliks.

Žürii märkis, et võidutööl on selge ja arusaadav idee. Kavandi kohaselt on ehitis paigutatud vanale asukohale. Põhi- ja abihoone moodustavad ansambli ja terve krunt on kasutusele võetud. Paide maanteelt avaneb esinduslikule peahoonele kena vaade.

«Rimka» autorid on arhitektid Anu Tammemägi, Jornas-Toomas Iisak, Mari Poom, Kalle Vellevoog ja Lidia Zarudnaya.

Parima ideelahenduse "Rimka" pakkusid arhitektid Anu Tammemägi, Jornas-Toomas Iisak, Mari Poom, Kalle Vellevoog ja Lidia Zarudnaya arhitektuuribüroost JVR.
Parima ideelahenduse "Rimka" pakkusid arhitektid Anu Tammemägi, Jornas-Toomas Iisak, Mari Poom, Kalle Vellevoog ja Lidia Zarudnaya arhitektuuribüroost JVR. Foto: RMK

Arhitektuurivõistluse žüriisse kuulusid RMK juhatuse esimees Mikk Marran (žürii esimees), Pärnu linnaarhitekt Siim Orav ning Eesti arhitektide liidu esindajatena arhitektid Andres Põime, Urmo Mets ja Ülle Maiste.

Parima arhitektuurilahenduse valik ei tähenda siiski automaatselt, et RMK hakkab hoonet kohe püstitama. Ehitamise otsus sõltub prognoositavast hinnast ja majanduskeskkonna arengust.

Esimese uue kontseptsiooni järgi ehitatud ja puitarhitektuuri väärtustava kontorihoone avas RMK kolm aastat tagasi Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles