Jõõpre perefirma teenis ettevõtlusauhinna

Pärnu Postimees
Copy
Edelstein valmistab kivist pea kõike, mis võimalik: lihtsatest riiulitest keeruliste mööbliesemeteni.
Edelstein valmistab kivist pea kõike, mis võimalik: lihtsatest riiulitest keeruliste mööbliesemeteni. Foto: Lilli Lumera

Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon autasustas Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtteid ning ettevõtluse edendajat väljapaistva tegevuse eest 2023. aastal ning tunnustas Jõõpres tegutsevat osaühingut Edelstein aasta pereettevõtte tiitliga.

Auhinnagalal “Eesti ettevõtlik vaim” preemia “Põlvkondade ühisjõud” teeninud osaühingu Edelstein arengusse panustab pere kaks põlvkonda, kes on ainulaadseid kivitasapindu tootnud juba 20 aastat. Kivist valmistatakse pea kõike, mis võimalik: lihtsatest riiulitest keeruliste mööbliesemeteni.

Ettevõtluse sõbra tiitli pälvis president Kersti Kaljulaid ettevõtlust toetavate ja edendavate sõnavõttude eest. Eesti ettevõtliku vaimu tiitli väärilisteks valis žürii kuue maakonna ettevõtted ja üle-eestilise ettevõtjate organisatsiooni.

Žürii tunnustas aasta maaettevõtja tiitliga osaühingut Moe, aasta edukaima alustava ettevõtte auhinnaga osaühingut Testimis, aasta parima iseendale tööandja preemiaga osaühingut CBWOOD.

Jõõpres tegutsevale osaühingule Edelstein antud auhinna võttis vastu perepoeg Markus Madis Kivimäe.
Jõõpres tegutsevale osaühingule Edelstein antud auhinna võttis vastu perepoeg Markus Madis Kivimäe. Foto: Marko Mumm

Aasta silmapaistev ringmajanduse edendaja on osaühing Werrowool, digitehnoloogia abil edusamme saavutanud aasta ettevõtja aktsiaselts Respo Haagised, aasta ühiskondlikult aktiivne ettevõtja on osaühing Tõusev Koit ning kohalikku elu ja väikeettevõtjate vahelist koostööd edendav aasta organisatsioon Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon.

Kõigi konkursile esitatud ettevõtete puhul võeti hindamisel aluseks üldised majandusnäitajad: käive, kasum, rentaablus, töökohtade loomine, ekspordivõime, investeeringud ning hinnati ka ettevõtjate ühiskondlikku aktiivsust.

Iga kategooria puhul arvestati veel konkreetsele kategooriale omaseid näitajaid.

EVEA president Ille Nakurt-Murumaa kõneles, et ettevõtet asutada on Eestis lihtne, aga edukaks ettevõtjaks saamiseks ei piisa vaid entusiasmist. “Väga oluline on ettevõtjatele, eriti majanduses keerukal ajal, arvamusliidrite ning riigi julgustus ja toetus. On tähelepanuväärne, et möödunud aasta väljapaistvaimad väike- ja keskmise suurusega ettevõtjad ei tegutse ainult tõmbekeskustes, vaid väga paljudes Eestimaa piirkondades. Väikeettevõtlusel on oluline roll majanduse mitmekesistamise, tööhõive, kultuuri toetamise, innovatsiooni edendamise ja piirkondliku arengu soodustamisel,” toonitas Nakurt-Murumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles