Supeluse tänav läbib järgmise aasta suveks põhjaliku uuenduskuuri (3)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Supeluse tänava uuendamistööde käigus võetakse maha sõidutee äärde jäävad puuread ja asendatakse hiljem kaseistikutega.
Supeluse tänava uuendamistööde käigus võetakse maha sõidutee äärde jäävad puuread ja asendatakse hiljem kaseistikutega. Foto: Johanna Roos

Randa viiva Pärnu Supeluse tänava uuendamisvajaduse üle on suvepealinna poliitikud arutlenud juba mitu aastat. Nüüdseks on ehitusprojekt valmis ja peagi hakkab linnavõim Supeluse tänava ja Tammsaare puiestee vahelise lõigu ehitajat otsima. Ehitustööde algus on kavandatud 19. augustile.

Uulitsa uut väljanägemist tutvustas eile õhtul teemast huvitatud linnavolinikele Supeluse tänava projekti koostanud arhitektuuri- ja maastikuarhitektuuribüroo Lootusprojekt esindaja Siim Lootus.

Olulise muudatusena viiakse kogu Supeluse tänav ühele tasapinnale. Suvekuudel on plaanis tänavalõik pärast uuenduskuurigi autoliikluseks sulgeda, kuid muul ajal saavad autod pärast rekonstrueerimist tänaval mõlemas suunas sõita mööda sõiduteed, mille keskel on kiirust maha võttev ühe meetri laiune täringukividest graniitriba.

Sõidutee äärde pannakse lauge betoonrenn, mis teeb jalakäijate liikumise ohutumaks ja võimaldab vihmaveel voolata. Kaldeid rajades arvestatakse liikumispuudega inimestega. Sõiduteega ristumised tähistatakse vaegnägijatele mõeldud taktiilsete plaatidega.

Jalgratturid hakkavad tulevikus sõitma aeglustatud liiklusega sõiduteel, jalakäijate jaoks uuendatakse mõlemal pool sõiduteed asuvad kõnniteed, mis kaetakse mustades ja hallides toonides betoonist sillutiskividega. Nende varieerimisega eraldatakse ka eri otstarbeks mõeldud piirkondi, olgu see siis ettevõtlusala laudade ja toolide tarbeks, ülekäiguala või siis piki tänavat kulgev jalutusala

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles