Koidula pargis jätkuvad sügisel alustatud ehitustööd

Annika Auväärt
Copy
Viimati rekonstrueeriti Koidula parki üle 20 aastat tagasi.
Viimati rekonstrueeriti Koidula parki üle 20 aastat tagasi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kesklinnas asuv Koidula park on ehitusaiaga piiratud. Seda selleks, et austatud luuletaja järgi nimetatud park suveks värske ilme saaks.

Pargi sisemise ringi uuendamist alustati sügisel. Plaanis oli see vana aasta sees tehtud saada. Kuid varakult sadanud lumevaip segas vahele. Tähtaega see aga ei mõjuta. Suveks peavad tööd valmis olema.

Pargi rekonstrueerimise käigus eemaldatakse tugimüüri vanad katteplaadid, müüriosa puhastatakse, vuugivahed parandatakse ja paigaldatakse tugimüürile uued katteplaadid. Müüri trepid puhastatakse ja korrastatakse ning seotakse kivikatendid müüriga. Kivikatendi äärtele lisatakse metallserv.

Ehitustööd peavad olema valmis suveks. 
Ehitustööd peavad olema valmis suveks. Foto: Mailiis Ollino

Tugimüüri ääres paiknevaid rooside istutusalasid laiendatakse ja eraldatakse tugimüürist. Korrastatakse suvelillede istutusalad, piiratakse need metallservaga ja rajatakse pinkide taha uued lehtpuuhekid. Olemasolev murupinna alus korrastatakse ja asendatakse siirdmuruvaibaga.

Pargi äärest võetakse ka puid maha. Kuid Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar kinnitas, et Kuninga tänava äärest mahavõetavad puud ei ole seotud Koidula pargi rekonstrueerimistöödega. Hommiku ja Lõuna tänava ristmikust kuni Aia tänava ringini jääva Kuninga tänava neljarealise allee raie- ja hooldustööde eesmärk on Roosaare sõnutsi tagada linnaruumi ohutus ning puistu hea seisund ja jätkusuutlikkus.

Kuninga tänava äärest mahavõetavad puud ei ole seotud pargi rekonstrueerimistöödega.
Kuninga tänava äärest mahavõetavad puud ei ole seotud pargi rekonstrueerimistöödega. Foto: Mailiis Ollino

Maha võetakse kaheksa mädanikukoldega ja murdumisohtlikku puud. Ühel puul tehakse hoolduslõikust, neli puud seotakse-toestatakse. Alleele tekkinud tühimikesse istutatakse uued puud. Kokku on mõlemal pool tänavat asuval alleel 56 tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles