Uuskasutuskeskusele saab pakiautomaadiga tasuta teise ringi asju saata

Pärnu Postimees
Copy
Pakiautomaadiga saadetud kraam jõuab kogu Eesti kauplustesse. 
Pakiautomaadiga saadetud kraam jõuab kogu Eesti kauplustesse. Foto: Mailiis Ollino

Esimeste kevade märkide ilmnedes korrastavad inimesed agaralt kodu ja vabanevad liigsetest asjadest. Sel kevadel avaneb võimalus saata ülearune kraam tasuta pakiautomaadi kaudu uuskasutuskeskusele. Annetuskampaania kestab 26. aprillini. 

Koostöös rahvusvahelise ärinime Omniva all toimetava Eesti Postiga saab uuskasutuskeskusele annetada mitmesuguseid puhtaid ja terveid asju, mis mahuvad pakiautomaati. Uuskasutuskeskus võtab vastu korralikke rõivaid, jalatseid, mänguasju, lelusid ja uuema aja raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, väiksemaid kodumasinaid, sisustusesemeid, nõusid ja köögitarbeid, kodutekstiile. Pakiautomaadi kaudu võib saata ka nõusid, kuid need tuleb kindlasti turvaliselt pakkida, kasutades nii tugevat pappkarpi kui pehmet polsterdusmaterjali, mis fikseeriks saadetise kindlalt, et esemed ei kahjustuks transpordi käigus.

Kõik esemed tuleks korralikult ja transpordikindlalt pakendada ja seejärel annetus veebilehel kevad.omniva.ee registreerida, sisestades sinna oma e-posti aadressi. Seejärel jõuab meilile kinnituskiri ühekorrakoodiga, mida kasutades on võimalik pakiautomaadist pakk teele panna.

Uuskasutuskeskus ärgitab kevadise kraamimise järel üle jäänud korralikke esemeid saatma uuele ringile. „Kõik kodus armsaks saanud asjad väärivad võimalust kestma jääda,” kinnitas uuskasutuskeskuse tegevjuht Katriin Jüriska.  

“Uuskasutuskeskusega koostöös avame Omniva pakiautomaatide võrgustiku ka inimestele, kes soovivad oma rõivaid ja muid asju uutele kasutajatele edasi anda ja nende eluiga seeläbi pikendada,” märkis postifirma ESG ja kommunikatsiooniüksuse juht Katrin Isotamm. Lisades, et nende ettevõtte pakiautomaatide võrgustik on lai ja kättesaadav pea igas Eesti otsas, seega loodab ta, et käesolev kampaania innustab paljusid inimesi oma kevadpuhastuse käigus kõrvale pandud riided ja muud tarbeesemed tasuta uuskasutuskeskuse poole teele panema.

Kõik automaadi kaudu läkitatud annetused jõuavad kõigepealt uuskasutuskeskuse sortimiskeskusse, kus asjade seisukord üle vaadatakse. Korralikud esemed liiguvad edasi kogu Eesti kauplustesse, samuti e-poodi.

Uuskasutuskeskus toetab koostöös partneritega vajaduspõhiselt abivajajaid, näiteks iga kuu suurperesid, samuti loomade varjupaiku, naiste tugikeskusi, pagulasi. Aprillis saab uuskasutuskeskus 20aastaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles