Galerii Pärnu silla ehitajad võtsid ette töö, mida tuleb teha teosammul

Copy

Pärnu kolmanda autosilla ehitajad alustasid pealesõidusillal pikitalade montaaži. Et tegemist on väga suurte ja raskete teraskonstruktsioonidega, kulgeb töö sõna otseses mõttes teosammul: ühe 28 meetri pikkuse ja umbes 25 tonni raskuse tala tõstmiseks paarikümne meetri kaugusele ja selle sentimeetrise täpsusega õigesse paika sättimiseks kulub umbes neli tundi.

Silda ehitava osaühingu INF Infra juhatuse liikme Robert Sinikase jutu järgi võtab ühe pikitala liigutamine ja kinnitamine nii palju aega seetõttu, et see peab töö olema väga täpne. Lubatud kõrvalekalle on kolm ja pool sentimeetrit.

“Täpsus on oluline. Tänu põhjalikule eeltööle kujuneb keeruline montaažitöö meil sujuvalt ja efektiivselt,” märkis Sinikas.

Tänasel veidi kõledal hommikul jälgisid ehitajad pingsalt kraana tippu paigaldatud tuuleanduri andmeid, sest tugeva tuulega pole mitmekümnetonniseid talasid tõsta ohutu. Sinikase sõnutsi on see võimalik kuni kaheksa meetrit sekundis puhuva tuulega. Tugevama tuulega hakkab detail, mida tuleb paika sättida millimeetri täpsusega, hakata “kiikuma”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles