Riik andis Pärnu silla ehituseks 7,5 miljonit eurot

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Raba ja Laia tänava vahele rajatav sild peaks valmima järgmise suve alguseks.
Pärnus Raba ja Laia tänava vahele rajatav sild peaks valmima järgmise suve alguseks. Foto: Urmas Luik

Kliimaminister Kristen Michal kirjutas alla lepingule, et toetada 7,5 miljoni euroga Pärnu Raba ja Laia tänava vahelise silla ehitamist, nagu järgmise nelja aasta riigieelarvestrateegia ette näeb.

“Pärnu uue silla rajamine aitab autoliikluse linnasüdamest kaugemale ja annab mõnusamad liiklemisvõimalused ratturitele ja jalakäijatele. Linnas mõistliku liikuvuse korraldamine on kindlasti nii Pärnu elanike kui külaliste jaoks hea plaan,” ütles kliimaminister.

Pärnu abilinnapea Irina Talviste märkis, et uus sild on oluline osa linna jalgrattaliikluse tervikteekonnast ja toetab Pärnu kliimaeesmärke.

“Uut silda on vaja, et vastata linnakeskkonna muutuvatele vajadustele, vähendada liiklusvooge kesklinnas, tagada turvalisus ja hõlbustada ühendust eri piirkondade vahel,” lausus Talviste.

Abilinnapea sõnutsi aitab ehitatav sild kaasa linna arengule ja parandab elukvaliteeti. “See on alternatiiv vanale sillale, mis viib autoliikluse kesklinnast välja. Samuti lüheneb teekond Ülejõelt kesklinna, soodustades jalakäimist ja jalgrattaga sõitmist. Kindlasti toob sild muudatusi ühistranspordis,” selgitas Talviste.

Investeeringu kogumaht on ligikaudu 45 miljonit eurot, millest silla maksumus moodustab ligemale 32 miljonit ja pealesõiduteed kergliiklusteedega pea 13 miljonit eurot. Riik toetab projekti kolmel aastal kokku 20 miljoni euroga. Mullu eraldati selleks viis miljonit eurot. Riigi eelarvestrateegia aastateks 2024–2027 hõlmab 7,5 miljoni eurose toetuse eraldamist ka tuleval aastal.

Pärnu kolmandat autosilda ehitab osaühing INF Infra, tööd kestavad 22 kuud ja sild peaks valmima järgmise aasta suveks.

Tulevase silla laius on pea 20 meetrit. Mõlemas ääres on 3,5 meetri laiune kergliiklustee ja kolm sõidurada: sillale viib üks rada, mis keskel laieneb kaheks.

Silla mõlemasse otsa tuleb lift, millega jalgratta või lapsevankriga pääseb Jaansoni rajalt silla tasandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles