Saada vihje

Pagariõpilased tervitasid munadepühi tortidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased Dzulia Tšub (paremalt), Merete Vahtra ja Marju Soosalu valmistasid munadepühaks tordid, nende erialaõpetaja Helina Teern võttis aga pidupäeva puhul oma lemmiku Jänku-Jussi tööle kaasa.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased Dzulia Tšub (paremalt), Merete Vahtra ja Marju Soosalu valmistasid munadepühaks tordid, nende erialaõpetaja Helina Teern võttis aga pidupäeva puhul oma lemmiku Jänku-Jussi tööle kaasa. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuses esimesel ja viimasel kursusel pagariks-kondiitriks õppivad neiud valmistasid kevadpühade eel ülestõusmisteemalised tordid, mis õpetajatelt ohtralt kiidusõnu pälvisid, ja juba enne nende müüginäituse algust lookles laudade juures ostuhuviliste saba.

“Päris ausalt, ma olen sõnatu! Ei osanud oodatagi, et õpilased nii tublid on,” tunnustas kutseõpetaja Terje Jürgens. “Tahtsime näidata Pärnu inimestele, millise tubli tasemega töötajad meilt tulevad, ja nüüd oleme tõesti väga uhked nende üle.”

Munast kooruva tibuga kaunistatud tordi autor, kolmanda kursuse õpilane Dzulia Tšub rääkis, et küpsetiste retseptid ja kaunistusvõtted mõtlesid õpilased ise välja.

Neil, kes aga tahaksid täna-homme ise kodus munadepühade hõngulist torti teha, soovitas Dzulia kaunistades fantaasial lennata lasta. Väga lihtne on kasutada näiteks šokolaadimune, mida pühade aegu lastega peredesse palju koguneb.

Suvest tööturule sukelduvate noorte kondiitrite valmistatud rohkesti imetlust ja kiidusõnu pälvinud tortide kaunistused olid tehtud martsipanist ja suhkrumassist. Neid mõlemaid on toidupoodides saada ja miks mitte proovida ise kodus neist kaunistusi voolida. Lastelegi põnev tegevus. Kui martsipani voolimine eeldab pisut kogenumat kätt, siis suhkrumassi on Jürgensi sõnutsi lihtsam töödelda. Pealegi saab suhkrumassi koduski tuhksuhkrust, želatiinist ja kondenspiimast valmistada, retsepte leiab internetist küllaga.

Kuni neiud torte näituselaudadele sättisid, pommitati nende õpetajad küsimusterahega: “Kas seda torti saab broneerida?”, “Mida teha, kui seda tibudega torti tahan?”, “Kas see jänkudega on veel saadaval?”

Tihedas huviliste summas torte uudistanud kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp leidis sealt koduse peolaua tarbeks küpsetisi. “Ma olen väga rahul õpilaste tööga. Hämmastav!” kiitis ta.

Kümme minutit pärast müügi algust olid lauad üsna tühjad.

Kommentaarid
Vaba aeg
Tagasi üles