Kohalikud esitasid Kevadtormil tekitatud kahju kohta üle 260 teate

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kõige tihedam lahingutegevus toimus eelmisel nädalal peamiselt Kilingi-Nõmme ja Abja-Paluoja piirkonnas ning saartel.
Kõige tihedam lahingutegevus toimus eelmisel nädalal peamiselt Kilingi-Nõmme ja Abja-Paluoja piirkonnas ning saartel. Foto: Eesti Kaitsevägi

Eelmisel nädalal lõppenud suurõppusel Kevadtorm, millel osales üle riigi ligemale 14 000 Eesti kaitse-, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlaste esindajat, mõjutas kahe nädala jooksul paljude pärnumaalastegi igapäevaelu ning õppuse tegevuse tõttu esitati siin kandis üle 260 kahjuteate.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna leitnant Martin Hiire sõnutsi oli tänavune õppus elanike tavaelus märgatav. Pärnumaal on esitatud 265 kahjuteadet. Kritiilisemad kahjud on juba kõrvaldatud või kõrvaldamisel.

“Paratamatult kaasneb sellises mastaabis õppusega kahju ning see on ootuspärane, tavapärane praktika. Likvideerime praegu kahjusid aktiivselt ja registreerime jooksvalt sissetulevaid kahjuteateid,” ütles Hiir.

Leitnandi jutu järgi registreeritakse kahju enamasti kolmel viisil: üksus annab ise teada, et nad on kuskil kahju tekitanud, tsiviil-sõjalise koostöö (CIMIC) meeskonnad tuvastavad kahjud õppuse käigus läbitud alasid üle vaadates või tuleb teade otse tsiviilisikutelt või kohaliku omavalitsuselt.

“Me ei pea logi selle kohta, mis allikast kahju kohta info laekus. Oluline on, et kõik kahjud saaksid registreeritud ja kõrvaldatud,” seletas Hiir.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles