Saarde vallas süttis maastik

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Päästjad kustutasid Marana külas hektari ulatuses põlenud pinnase ja metsaaluse kella 22.51ks.
Päästjad kustutasid Marana külas hektari ulatuses põlenud pinnase ja metsaaluse kella 22.51ks. Foto: Kilingi-nõmme Päästekomando

Täna õhtul puhkes maastikupõleng Saarde vallas Marana külas.

Häirekeskusele anti tulekahjust teada kell 18.47. Teataja sõnutsi põlesid pinnas ja madalad puud.

Droon aitas põlenguala välja selgitada. Selle ulatust hinnati siis ühele hektarile. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 19.13, aga kustutustööd kestsid seejärel edasi. Põleng kustutati lõplikult kella 22.51ks. Töid tegid päästjad Abja, Häädemeeste ja Kilingi-Nõmme komandost.

Päästjad hoiatavad, et looduses valitseb üle Eesti suur tuleoht. Ilmaprognoosi kohaselt kuiv ja päikesepaisteline ilm jätkub ning looduse tuleohtlikkus kasvab iga päevaga. Päästjad paluvad kuivas looduses praegu tuld mitte teha ning vältida seal mootorsõidukitega sõitmist. Tulekahju võib puhkeda väiksemastki sädemest, ka maha visatud suitsukonist.

Päästeamet paneb inimestele südamele

Ärge minge praegu mootorisõidukiga metsa, sest masina kuumadele osadele langev taimetolm sütib hetkega, samuti võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde.

Lõkke tegemise võiks edasi lükata ohutumale ajale.

Suitsu ja tuld märgates asuge kustutama ja kui tunnete, et vajate abi, helistage hädaabinumbril 112. Kasutage kustutamisel kimbuks pandud suuri puuoksi.

Ärge tehte metsas lahtist tuld.

Ärge jätke klaastaarat metsa, sest klaas koondab päikesekiiri ja võib põhjustada põlengu.

Märksõnad

Tagasi üles