Liikmed lahkuvad riburada pidi EKREst

Pärast teisipäevast EKRE juhatuse koosolekut, kus erakonnast visati välja neli nimekat liiget, on alla ööpäevaga kogu Eestis parteist lahkunud üle 100 inimese.
Pärast teisipäevast EKRE juhatuse koosolekut, kus erakonnast visati välja neli nimekat liiget, on alla ööpäevaga kogu Eestis parteist lahkunud üle 100 inimese. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivses Rahvaerakonnas (EKRE) võimendus eile hilisõhtul kaua käärinud konflikt, kui partei juhatus viskas esmalt oma ridadest välja Pärnumaa piirkonna juhi Helle Kullerkupu ja seejärel Henn Põlluaasa, Jaak Valge ja Silver Kuusiku. Viimasena nimetatu olnuks pühapäevasel erakonna kongressil ainuke erakonna esimehe kandidaat Martin Helme kõrval. Seepeale teatasid paljud EKRE liikmed, et erakond pole enam demokraatlik ja nemadki lahkuvad või kaaluvad lahkumist.

Öösel vastu tänast teatas erakonnast lahkumisest äsjastel europarlamendi valimistel mandaadi saanud Jaak Madison.

Pärast Kullerkupu väljaviskamist oli lahkujaid Pärnumaa ekrelaste hulgaski. Äriregistri järgi on 12. juuni pärastlõuna seisuga parteist lahkunud Priit Sutt ja Agnes Pulk, kes kuuluvad Pärnu linnavolikogus EKRE fraktsiooni.

Märksõnad

Tagasi üles