Wendre eksjuhid anti kohtu alla

Copy
Kohtunik Tambet Grauberg hindas, et prokuratuuri süüdistusakt on võrreldes esimese eelistungiga paremaks muutunud. Siiski nentis ta, et pole kohtu asi õpetada, kuidas peaks nägema välja süüdistusakt, mis viib tulemuseni.
Kohtunik Tambet Grauberg hindas, et prokuratuuri süüdistusakt on võrreldes esimese eelistungiga paremaks muutunud. Siiski nentis ta, et pole kohtu asi õpetada, kuidas peaks nägema välja süüdistusakt, mis viib tulemuseni. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohus otsustas kolm Wendre kunagist juhttöötajat ja nende tüüritud uue ettevõtte Paragon Sleep kohtu alla anda. Kohtupidamine vältab tuleva aasta kevadeni.

Wendre ASi endisele juhile Vahur Roosaarele, juhtkonda kuulunud Peep Armväärtile, ettevõtte kunagisele logistikajuhile Erki Habanenile ja Viljandimaal tekstiile ja tekke-patju tootvale Paragon Sleep ASile, mille juhtkonda kõik eelnimetatud praegu kuuluvad, heidetakse ette usalduse kuritarvitamist ja ärisaladuse ebaseaduslikku saamist, kasutamist ja avaldamist. Prokuratuur on seisukohal, et just ärisaladuse rikkumise tõttu läks Wendrelt üle Paragon Sleepile kaheksa klienti ja üks otsustas, et ei telli kummaltki, ning kahju summa on üle 900 000 euro.

Eelmisel eelistungil oli kohus kriitiline nii prokuratuuri süüdistusakti kui Wendre tsiviilhagi suhtes ja andis tähtaja neis esinevad puudused kõrvaldada. Nüüd nentis kohtunik, et süüdistusakt on läinud paremaks. Samal ajal märkis ta, et pole kohtu asi õpetada, kuidas peaks nägema välja süüdistusakt, mis viib tulemuseni. Siiski otsustas kohus neli isikut kohtu alla anda.

Tagasi üles