Kaks Pärnumaa jahimeest jäid salaküttimises süüdi (1)

Copy
Vereloik ja lohistamisjäljed viitasid kohtu hinnangul küttimiskohale ega tekitanud kahtlust, et hirv oli kütitud või toodud mõnest muust piirkonnast.
Vereloik ja lohistamisjäljed viitasid kohtu hinnangul küttimiskohale ega tekitanud kahtlust, et hirv oli kütitud või toodud mõnest muust piirkonnast. Foto: Shutterstock

Riigikohus ei võtnud menetlusse kahe Pärnumaa jahimehe kaebust, seega jäid nad lõplikult süüdi punahirve loata küttimises. Juhtum jõudis kohtusse surnud ulukiga vahele jäänud meeste endi algatusel: lootuses keskkonnameti määratud trahvist pääseda seadsid nad kahtluse alla õigustoimingutest kinnipidamise.

2022. aasta 10. novembril tund enne südaööd, kui valitses pilkane pimedus, jäi Sven Noormets Kilingi-Nõmmelt kümmekond kilomeetrit Pärnu suunas metsavahelisel umbteel politseile vahele, surnud punahirv plastkelgul BMW maasturi haagises. Autot juhtinud Noormetsal puudus nii jahipidamise õigus kui kehtiv jahirelvaluba. Ent üsna pea selgus, et ta ei viibinud metsas  üksi: kamraad Ardo Aasma oli läheneva politseiauto tulesid nähes koos jahirelvaga metsa putkanud. Kaaslase olemasolu tuli välja, kuna autosse jäid jahirelva kohver ja Aasma nimele vormistatud jahipidamisega seotud dokumendid. Ent temalgi polnud luba küttida suurulukit, mille hulka punahirv kuulub. Tema nimele oli kantud seitse relva.

Esialgu väitis Noormets metsas keskkonnaameti inspektorile, et tuli hirvega Lätist. Mõne aja pärast tunnistas ta, et tuli sellesse kohta punahirvele järele ja looma transportima kutsus teda Aasma.

Tagasi üles