Kolmanda põlve mesinik pälvis metsaõite mee eest Londonis kuldmedali

Raimo Mihkelson näitab, millised on maia metsaoti küüniste jäljed meeraamil: raami oleks nagu terava noaga rebestatud.
Raimo Mihkelson näitab, millised on maia metsaoti küüniste jäljed meeraamil: raami oleks nagu terava noaga rebestatud. Foto: Mailiis Ollino

Kolmanda põlve mesinik Raimo Mihkelson perega võõrustas heinakuu esimesel reedel Pärnumaa esimeste meepäevade külalisi ja ütles, et ei lenda järgmisel päeval Londonisse tseremooniale vastu võtma auhinda oma metsaõite mee kvaliteedi eest. Kuldmedalit, mille rahvusvahelise konkursi žürii andis Aasa mesila mahemeele konkursil The London Olive Oil & Honey Awards International.

“Loodan, et nad saadavad selle trofee meile koju,” lisas tunnustusega esiletõstetu.

Vanaisa ja isa järel mesindusele käe andnud Raimo Mihkelson toimetas vaikselt oma Jaani talus, kui tema e-postkasti potsatas aastavahetuse paiku kiri välismaalt võõralt, kes pakkus osaühingule Aasa Mesi rahvusvahelisest võistlusest osavõtmise võimalust.

"Kuidas ta meieni jõudis, jäi endalegi saladuseks. Aga äkki ta käis Eestis?" arutles tolliõigust õppinud ja Pärnu tollis töötanud Mihkelson.

Adressaat jättis endale tundmatu inimese elektronettepaneku tähelepanuta, sest internetiavarustes liigub petukirjugi, kuid siis tuli samalt mehelt teine kiri konkreetse küsimusega, et võib-olla olete meekonkursist osavõtule ikkagi mõelnud.

Miks ka mitte, arvas “teise katse” vastusena Mihkelsoni pere ja otsustas Inglismaa pealinna saata erilise kanarbikumee asemel metsaõite mee.

Tagasi üles