Pärnu linnavalitsus lõpetas kodutuid abistava ühinguga lepingu ja võttis vara panti

Copy
Majutuse kõrval pakuti Mihkli 2a krundil supiköögiteenust.
Majutuse kõrval pakuti Mihkli 2a krundil supiköögiteenust. Foto: Kristo Niglas

Pärnu linnavalitsus lõpetas ruumide üürilepingu MTÜga Pärnu Horisont, mis pakkus Mihkli tänava hoones elamispinda sotsiaalsete toimetulekuraskustega inimestele. Põhjuseks tõi linnavalitsus võlgnevuse ja kohustuste unarusse jätmise.

Mihkli 2a anti Pärnu Horisondile 2021. aastal üürile viieks aastaks. Hoone kasutamise eest ühing üüri ei maksnud, kuid pidi maksma kõrvalteenuste eest. Üürilepingus olid teatud tingimused paika pandud: näiteks pidi Horisont tegema linnaga koostööd ja kooskõlastama iga majutusteenusele võtmise. Majutusteenusele oli lubatud võtta ainult Pärnu linna elanikke. Üürilepingus oli veel kirjas, et Horisont peab võimaldama majutatavatele iseseisvat toimetulekut toetavaid teenuseid, näiteks nõustama, pakkuma abi sõltuvusprobleemide ja võlgnevuste likvideerimiseks, aitama inimestel üüriturult eluaset otsida. Teenused pidid olema majutatavatele tasuta. Samuti ei maksnud linn nende eest Horisondile tasu.

Veel toimetas samal aadressil supiköök ja pakuti toidu kojuviimise teenust. Viimasena nimetatut ei tehtud linna tellimusel, küll osutas MTÜ linnale supiköögiteenust. Selle maht oli väga väike, näiteks mais oli vaja ühele abivajajale väljastada kaks toiduportsjonit. Selle teenuse kohta linnal pretensioone ei ole olnud.

Tagasi üles