Põllumajandus- ja toiduamet võttis omanikult Pärnus ära kolm koera

Copy
Kolmest koerast kaks olid kutsikad.
Kolmest koerast kaks olid kutsikad. Foto: PTA

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) andis pressiteate vahendusel teada, et võttis Pärnus omanikult ära koera koos kahe kutsikaga, kuna nende pidamistingimused olid väga halvad.

PTA Lääne regiooni juhataja Egon Paltsi sõnul peeti loomi tingimustes, mis võisid kujutada neile ohtu. "Koeri peeti majas ruumis, kus oli väga palju prügi, taarat ja klaasikilde. Samuti oli seal väga palju väljaheiteid," kirjeldas Palts.

Amet sai loomade kohta esimese vihje mais ja seejärel tegi mitu kontrollkäiku. "Omanikuga ei olnud võimalik kontakti saada, kuigi jäeti teavitusi. Loomi õnnestus näha vaid aknast," selgitas Palts.

Koeri peeti ruumis, kus oli väga palju prügi, taarat ja klaasikilde.
Koeri peeti ruumis, kus oli väga palju prügi, taarat ja klaasikilde. Foto: PTA

Kuna omanikku ei õnnestunud tabada ning oli kahtlus, et loomad on jäetud hooleta, siis siseneti majja, et pidamistingimused üle vaadata. "Kuivõrd loomad olid halbades tingimustes, otsustas amet loomad ära võtta," lisas Palts.

Juhul kui märkate looma, kelle elu ja tervis võib olla ohus, teavitage sellest PTAd vihje@pta.agri.ee.

Loomade äravõtmine on äärmuslik meede. Loomad võetakse ära ainult juhul, kui ameti hinnangul on ohus nende elu või tervis ning seetõttu pole neid võimalik jätta senise pidaja hoolde.

Märksõnad

Tagasi üles