Rääma randa kerkis ajutine jõulinnak (1)

Copy
Demojõulinnak jääb Räämale oktoobri alguseni.
Demojõulinnak jääb Räämale oktoobri alguseni. Foto: Mailiis Ollino

Pärnusse Rääma tänavale pandi sõudebaasi kõrval asuva ujumiskoha juurde üles ajutine välijõusaal, kus kaheksal jõumasinal saab treenida kõiki lihasegruppe.

Pärnu abilinnapea Ene Tähe sõnutsi tegi välijõusaalide müügiga tegelev ettevõte Omnigym pakkumise, et võib suvepealinnas oma seadmeid tutvustada ja anda pärast tagasisidet jõumasinate kasutamise aktiivsuse kohta, ja kuna linn on uute sportimistingimuste loomisest huvitatud, otsustatigi, et katsepolügooniks saab Rääma, uurimaks, kuidas sealt kandi elanike ja välijõusaali kõrvalt läbi mineva Jaansoni raja kasutajad sellest kinni haaravad.

Omnigymi müügijuhi Peeter Leidmaa jutu järgi on jõumasinatel andurid, mis mõõdavad nende kasutamise aktiivsust ja kellaaegugi ning seadmetel on QR-koodiga varustatud tagasidevorm, mille kaudu saab masinate kohta arvamust avaldada ja ettepanekuid teha.

Ettevõte kogub kahe kuu jooksul andmed kokku ja saadab raporti linnavalitsusele, mis saab hinnata, kui suurt huvi selline sportimisvõimalus linlastele pakub ja kui vajalik see pärnakatele on.

Tagasi üles