Kodutuid abistanud ühingu hämarad teod kisuvad veel ähmasemaks (1)

Copy
"Mis läinud, see läinud," ütleb Mihkli tänava majutusüksuse elanik tuulde lennanud raha kohta.
"Mis läinud, see läinud," ütleb Mihkli tänava majutusüksuse elanik tuulde lennanud raha kohta. Foto: Urmas Luik

Justkui politsei sekkumist vajavad asjaolud on ilmsiks tulnud: mittetulundusühing Pärnu Horisont kogus aastaid niigi vaesuse piiril elavatelt Mihkli tänava turvakodu elanikelt 40 eurot kuus olematusse remondifondi. Maja aga lagunes. Elektri eest maksis iga elanik kuus samuti pea 40 eurot. Peale kirumise ja imestamise muud reageeringut ei paista.

Üheksa aastat Mihkli majas elanud pensionäri ütlust mööda ei ole küll õige, et neid sedasi lüpsti, kuid midagi teha ka ei oska. “Mis läinud, see läinud,” tõdes naine, kes majas elatud aastate jooksul maksis remondifondi tuhandeid eurosid.

Iga kuu koguti elanikelt 40,80 eurot fassaadi renoveerimiseks. Pärnu Postimehe käsutuses on üks tugikeskuse üüri ja kommunaalteenuste arve. Tegemist on ühe inimese möödunud aasta augusti arvega. Sellelt nähtub, et elektri eest tuli tasuda 36,70 eurot. Elanike kinnitusel oli see summa iga kuu sama – kõik maksid nii palju.

Välja on tulnud veel see, et ühingu eestvedaja Alice Berzinš hoidis enda käes osa elanike isikudokumente ja pangakaarte.

Tagasi üles