Konkurss Kes vääriks maakonna parima toidu- ja joogimeene tiitlit?

Copy
Viimati valiti Pärnumaal toidumeenet 2018. aastal ja siis tunnistati konkursil parimaks Kaatarusaare mustasõstramaius.
Viimati valiti Pärnumaal toidumeenet 2018. aastal ja siis tunnistati konkursil parimaks Kaatarusaare mustasõstramaius. Foto: Pärnumaa Maitsed

Sel sügisel valitakse üle mitme aasta taas Pärnumaa parimad toidu- ja joogimeened.

Konkursile oodatakse Pärnumaal toodetud või siin kasvatatud toorainest toiduaineid. Konkursi abil soovitakse leida kodumaakonnale iseloomulikke tooteid, mida Pärnumaa külastajatel oleks tore kingitusena kaasa võtta. "Nii saame väärtustada kohalikku toidupärandit, laiendada Pärnumaa maitsete levikut ning innustada ettevõtjaid panustama tootearendusse," selgitas Pärnumaa arenduskeskuse ToiduKobara kogukonnajuht Merle Einola.

Einola täpsustas, et otsitakse tooteid, mis sobivad nii lennukisse kui autosse kaasavõtmiseks, ärikingituseks või on tervislikud ja lähtuvad jätkusuutliku ettevõtluse põhimõtetest. "Näiteks toode on valminud ringbiomajanduse põhimõtetel, pakend on taaskasutatav või lihtsasti sorteeritav, toote ökoloogiline jalajälg on väike," loetles kogukonnajuht.

Pärnumaa parim toidumeene 2018 mustasõstramaius valmis Merle Einola ja Kadri Kontkari koostöös.
Pärnumaa parim toidumeene 2018 mustasõstramaius valmis Merle Einola ja Kadri Kontkari koostöös. Foto: Mailiis Ollino

Võistlusel valitakse parimad palad viies kategoorias: turisti reisikotti passiv toidu- ja joogimeene, ärikingiks sobilik eksklusiivne meene, spetsiaalselt konkursiks loodud uudistoode ja lapsesõbralik meene.

Pärnumaa toidumeenete konkursi auhinnafond on 2500 eurot, mis ettenähtud võidutööde ostmiseks. Võitjad saavad kanda Pärnumaa parima toidumeene tiitlit.

Võitjatest tehakse eraldi videod, mida saab turunduses kasutada. Toodete esitamise tähtaeg on 17. oktoober. Parimad selguvad Pärnu restoranide nädala avaüritusel 25. oktoobril.

Jaanihanso siidritalu esinduslikku vutlarisse pakendatud jääsiidri tunnistas žürii 2018. aastal toidumeenete konkursil Pärnumaa parimaks joogimeeneks.
Jaanihanso siidritalu esinduslikku vutlarisse pakendatud jääsiidri tunnistas žürii 2018. aastal toidumeenete konkursil Pärnumaa parimaks joogimeeneks. Foto: Mailiis Ollino

Viimati toimus konkurss 2018. aastal, kui Pärnumaal toimus maitsete aasta. Parima toidumeene tiitli võitis toona MTÜ Roheliselt Värske Elu mustasõstramaius ja parima joogimeene aunimetuse Jaanihanso jääsiider.

Tagasi üles