Veel mõne aasta eest tehtud fotodelt vaatavad need poisid vastu siiraste lapsesilmade ja südamliku naeratusega. Üksvahe said neist otsekui gangsterid. Aga nad on ikka veel lapsed.

Alaealised Pärnumaa poisid vapustasid augusti lõpus Eesti üldsust. Kui ümberkaudsed elanikud Tammistes vaikses umbtänavas veel rahulikku ööund magasid, peksid poisid elajalikult surnuks 59aastase mehe – tema enda kodus. Vähe sellest: nad filmisid võika veretöö üles.

Kuigi 15- ja 16aastaselt ligimeselt elu võtnud poistel esines probleeme ning omavalitsustel ja ametkondadel oli nendega kokkupuuteid, ei osanud keegi, kellega Pärnu Postimees sel teemal suhtles, uneski näha, et nad võivad midagi niisugust toime panna.

Pere peseb oma käed puhtaks

“Sul on paha lugu, nagu Pelgulinn. Ma suitsetan "pure", ma olen laululind, ma olen pitbull, see on minu hing. Kõik koerad lähevad taeva, see on minu hind,” kõlab salm ühest räpikatsetusest, mille 16aastane poiss kolme kuu eest SoundCloudi muusikaedastusplatvormile üles laadis. Noor riimimeister on oma esimese loo postitanud sinna aasta eest, viimase umbes kolm kuud tagasi.

Poiss pole olnud ühismeedias kuigi aktiivne, aga vahetult enne ja pärast saatuslikku ööd on ta teinud mitu postitust. 24. augustil ehk mõni tund enne tapmist jagab ta pilti oma spordikoti sisust, kust leiab riided, Xboxi mängukonsooli, sõjamängu ja pudeli Caribba rummi.