Pärnu gümnasist ja riigikogu liige olid esimese e-rehkenduse kiiremate lahendajate seas

Copy
E-rehkenduse kõigile 12 küsimusele leidis 11 000 vastanust õige vastuse 95.
E-rehkenduse kõigile 12 küsimusele leidis 11 000 vastanust õige vastuse 95. Foto: Dmitry Matveev/taltech.

Tallinna tehnikaülikooli, SEBi ja rahvusringhäälingu koostöös toimunud e-rehkendusel, kus veebiportaalis sai võistelda 12 matemaatikaülesande lahendamises, osales ligemale 20 000 inimest ja kiiremate sekka jõudsid Pärnu Koidula gümnaasiumi gümnasist Kaspar Palmsaar, kes saatis oma rehkenduse ära teisena, ja poliitik Andrei Korobeinik.

Parima gümnasistina saab Palmsaar asuda sisseastumiseksamiteta õppima TalTechi vabalt valitud erialale.

“Osalemine oli vabatahtlik, aga mõtlesin, et mul on vaba tund ja lahendan need kindlasti ära,” rääkis Palmsaar Vikerraadio “Reporteritunnis” antud intervjuus. “Gümnaasiumi ülesanded olid mulle kindlasti lihtsamad, põhikooli omadega oli isegi rohkem raskusi. Hakkasin üle mõtlema.”

Väljaspool õpetajate, gümnasistide ja põhikooliõpilaste arvestust oli kiiremate vastajate seas riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige Andrei Korobeinik.

E-rehkenduse kõigile 12 küsimusele leidis 11 000 vastanust õige vastuse 95. Kõige kärmemini vastas kõigile küsimustele õigesti Võru gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Piret Hordo, kellel kulus selleks veidi alla 20 minuti. Kolme kiireima lahendaja hulka mahtusid ka parim gümnaasiumiõpilane Kaspar Palmsaar ja Pirita majandusgümnaasiumi matemaatikaõpetaja Kelly Paabut.

E-rehkendusel sai testida oma teadmisi koolimatemaatikas. 12 ülesandest koosnev test oli läbilõige 1.–12. klassis õpitavast. Eri raskusastmega ülesandeid lahendades sai teada, millisele kooliastmele jõuaks osaleja praegu.

Ettevõtmise eesmärk on matemaatika kui elus olulise vahendi propageerimine ja tähelepanemine ka mujal valdkondades. Küsimused koostasid matemaatikaõpetajad Hele Kiisel, Helen Kaasik ja Kristel Tamm.

Kuigi võistlus on läbi, saab e-rehkenduse keskkonnas ikka ülesandeid lahendada. Järgmine e-rehkendus tuleb 2025. aastal oktoobri alguses.

Tagasi üles